Borduur een wenskaart

Wat heb je nodig:
 • Stevige kaart.
 • Speld.
 • Naald en draad.
 • Schaartje.
 • Lijm of plakband.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
borduur1

Twee vrolijke tortelduifjes om op een kaart te borduren. Een mooie verjaardagskaart of bijvoorbeeld voor Valentijnsdag.
Neem het bovenstaande figuur over op een stuk papier, je kan het ook eerst printen, maar misschien moet je het dan iets vergroten.
Plak met een stukje plakband de figuur op een stevige kaart. Vastplakken aan de achterkant zodat je geen beschadigingen op het papier krijgt. Prik dan alle gaatjes door de tekening in de kaart met de speld. Om te controleren of alle gaatjes (puntjes) gedaan zijn kun je de kaart tegen het licht houden. Als alles geprikt is kan het figuur van de kaart gehaald worden.

Knip een flink stuk draad af en doe dat in de naald. Borduur dan de figuurtjes zoals al een beetje is aangegeven in de tekening. Langs de lijnen sla je steeds een gaatje over en gaat dan weer een gaatje terug zodat het een gelijkmatige rand wordt. De hartjes en de vleugels kan je wat voller krijgen door naar de overliggende zijde te borduren.
Maak de eindjes aan de achterkant vast met een drupje lijm of plakband. Plak nu, als alles af is, een stukje papier achter de kaart.
Klaar om te versturen.Ö


Bovenstaand borduurpatroon komt uit een boek van Erica Fortgens. Haar laatste boeken zijn: Kleurrijk Borduren en Uren Borduren.

Zie ook de boeken van Erica Fortgens op bol.com.
Tip

 • Je kan ook leuk rechthoekige of ronde figuren borduren zonder dat het iets moet voorstellen. Gebruik gewoon een hoop leuke kleuren!
  Of... pak iets uit een kleurboek!

  Tip 2: ingezonden door Bengeltje!
  Als je klaar bent met borduren even aan de voorkant met iets ronds, bijvoorbeeld de achterkant van een ciseleerpen, over de gaatjes gaan.
  Zo gaan ze weer dicht. De kaart is dan wat netter afgewerkt.

Nog een werkje in het thema wenskaarten bekijken?
Jozef en Maria uitprikken
Sterkaart
Draai-sterkaart

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop