Lichtbak voor embossing

Wat heb je nodig:
  • 4 Plankjes
  • Plexiglas (Of dikker echt glas)
  • Schroeven.
  • Schroevendraaier.
  • Schuurpapier.
  • Lampvoet, snoer, schakelaar, stekker. (Kun je als geheel kopen)
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Els Hautekeete
lichtbak1

Voor het embossen van bijv. wenskaarten heb je een lichtbak nodig. Dit is echt een knutselwerkje voor volwassenen omdat er ook een lamp in moet komen.
Een lichtbak kan op verschillende manieren gemaakt worden, maar het principe blijft altijd hetzelfde:
Je zaagt 4 plankjes (2 keer 2 van dezelfde grootte). De grootte van de planken hangt af van de grootte die de lichtbak zal gaan hebben. Om het plexiglas later goed vast te zetten zorg je er best voor dat n paar van de plankjes iets hoger is, dan klemt het plexiglas zich vast tussen de plankjes. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om het plexiglas vast te maken.
In een van de plankjes boor je een gat. Dit gat zal dienen om de elektriciteitskabel door te steken. Om de lichtbak gemakkelijk te verplaatsen kun je voor handvaatjes zorgen. Deze kan je gewoon kopen en tegen de plankjes lijmen, maar je kan ze ook zelf maken door een gat in de zijkant te zagen.
Nu kan je de 4 plankjes tegen elkaar schroeven. Hierna kun je het geheel goed schuren.
Steek een kabel voor de elektriciteit door het gat, en maak de lamp eraan vast. Gebruik hiervoor een voet waar de lamp ingedraaid kan worden. Leg het plexiglas op de lichtbak. Als hij niet helemaal goed klemt tussen de plankjes kan je hem ook vastzetten.
De lichtbak is klaar!
Hoe hij gebruikt kan worden zie je bij: Een kaart embossen.

lichtbak2

De lichtbak kan natuurlijk aan de buitenkant mooi afgewerkt worden met bijvoorbeeld de servettentechniek zoals je hier op de foto ziet. (Zie ook: Dakpan versieren met servetten)

lichtbak3
Tip

  • Gebruik een spaarlamp in de lichtbak. Niet omdat dit zuiniger is, maar zo'n lamp geeft veel minder warmte af waardoor je langer kan werken zonder dat het te heet zou worden.

Nog een werkje in het thema wenskaarten bekijken?
Simpele knipkaart
Spring sterren kaart
Waslijn geboortekaartje

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop