Valentijn panda. (Valentijnsdag)

Wat heb je nodig:
  • Kaart.
  • Uitgeprinte panda's.
  • Schaar.
  • Stiften.
  • Lijm.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
panda1

Hiermee kun je een leuke Valentijnskaart maken. Als de kaart af is dan springt het hartje tussen de beren naar voren als je de kaart open doet.

panda2 Print de plaatjes op deze pagina uit. Begin met het bovenste plaatje. Het is handig om van te voren de vouwen vast aan te brengen zoals staat aangegeven. Knip daarna het plaatje helemaal uit. De rode vouwlijnen kun je dus gewoon wegknippen! Het plaatje hiernaast moet je ook uitknippen.
Neem dan een dubbele kaart. Het beertje wat op zijn handen staat komt op de voorkant. En de beertjes met de hartjes komen in het midden. Dat doe je op de volgende manier. Meet eerst de afstand van midden hartje tot de dalvouw. Doe lijm op n van de twee beertjes.

panda3 Plak deze zo vast dat de vouw bij het beertje op iets kleinere afstand van het midden van de kaart zit dan de afstand die je gemeten hebt naar het hartje. Doe dan lijm op de achterkant van het andere beertje en leg de beertjes ineengevouwen neer. Doe de kaart dicht en het tweede beertje zit vanzelf vast op de goede plek.
Tip

  • Schrijf ergens op de kaart iets van Valentijn, maar je kan deze kaart ook als felicitatiekaart gebruiken.

Nog een werkje in het thema valentijnsdag bekijken?
Hartje van goud
Verliefde vissen
Fotoklem

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop