Pop-up kaart (1)

Wat heb je nodig:
  • Knutselkarton.
  • Plaatjes.
  • Schaar.
  • Lijm.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
popupprincipe Een pop-up kaart is een kaart waarvan de plaatjes aan de binnenkant omhoog bewegen als je de kaart open doet.
Een simpel principe zie je hiernaast. De kaart heeft op de vouw een rechthoekig strookje karton en aan dat strookje zit een plaatje vast. Deze rechthoek is platgevouwen als de kaart dicht is en zorgt dat het plaatje omhoog komt als de kaart open gaat.
Neem eerst een A5 stuk papier en vouw dat dubbel. Dat wordt de kaart. Neem dan een plaatje dat je omhoog wilt laten komen en een strookje karton. Hiervan vouw je een rechthoek door de verschillende zijkanten af te tekenen. Bijvoorbeeld 1centimeter, 2centimeter, 1centimeter, 2centimeter + plakstrookje geeft een rechthoek van 1 x 2 centimeter Het plakstrookje gebruik je om de rechthoek na het rondvouwen vast te plakken.

popup1

Dan plak je het plaatje aan de rechthoek vast en plak je het strookje vast in de kaart. Dit moet precies in de hoek van de vouw gebeuren anders kan de kaart niet goed dichtgevouwen worden.
Je kan zoveel strookjes met plaatjes in de kaart doen als je zelf wilt. Je moet alleen wel opletten dat er genoeg ruimte is om de strookjes te plaatsen en de kaart moet altijd open en dicht gedaan kunnen worden.
Hieronder zie je nog een paar voorbeelden waaronder eentje met als voorbeeld foto's van de kinderen.

popup2Hieronder kun je een filmpje bekijken met dit werkje:


Tip

  • Je kan de kaart natuurlijk ook aan de buitenkant nog versieren op verschillende manieren.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop