Pop-up kaart (2)

Wat heb je nodig:
  • Knutselkarton.
  • Mes.
  • Liniaal.
  • Uitgeprint voorbeeld.
  • Schilderstape.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
popupvb

Deze pop-up kaart is gemaakt door alleen maar te snijden en te vouwen. Er hoeven geen extra dingen toegevoegd te worden.
Print het voorbeeld uit en leg dat op een stuk A5 papier. (Klik eerst op het plaatje dan kan je hem vanuit een ander venster makkelijk printen.)
Zorg ervoor dat het voorbeeld niet kan verschuiven als je aan het snijden bent. Zet het bijvoorbeeld vast met schilderstape, wat je makkelijk weer los kan krijgen.
Snijd langs een liniaal volgens het voorbeeld de lijnen door. Gebruik hiervoor alle getrokken lijnen.
Als je daarmee klaar bent kun je de figuur gaan vouwen. Ril eerst alle vouwlijnen goed (de stippellijnen) omdat het vouwen anders misschien net op een verkeerde plaats gaat en dan kan de kaart niet dichtgeklapt worden.
Het vouwen gaat niet makkelijk omdat de hele kaart lastig meebeweegt. Doe rustig aan dan lukt het wel!

popup3

Als afwerking moet je nog een tweede vel papier achter de eerste plakken. Als je hiervoor een andere kleur kiest dan is het effect nog mooier.Hieronder kun je een filmpje bekijken met een pop-up kaart:


Tip

  • Zo kun je natuurlijk kaarten maken met verschillende vormen en als je een beetje kijkt hoe het werkt kun je ook zelf figuren verzinnen. Dat is heel leuk werk!

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop