Waarom een wenskaart sturen? ( Artikel )

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
https://kaart.101tips.nl/201801femkevdheide01 Ga je zelf wenskaarten knutselen dan kan het voorkomen dat je er op een gegeven moment erg veel hebt. En dan denk je aan wie moet ik nu zo'n kaartje sturen?
Er zijn heel veel mogelijkheden voor je. Vergeet niet dat het voor iemand die een kaartje krijgt altijd een grote verrassing is wie er aan hem of haar gedacht heeft. Een persoonlijk handgeschreven kaartje laat zien dat je de moeite hebt genomen om er tijd en energie in te steken iets te laten horen. Dat is dus al een reden om een wenskaartje te sturen. Maar er zijn nog vele andere redenen die je kunt bedenken om een wenskaart te sturen. Hieronder zie je een top 10 van redenen!

Iemand is jarig

Eens per jaar ben je weer jarig en dat geldt ook voor anderen. En als er dan iemand jarig is dan ga je vaak op bezoek met een cadeautje maar je kunt ook een kaartje sturen als je er niet bij kunt zijn. Een wenskaart met felicitatie is veel leuker dan via facebook of een appje?

Iemand is ziek

Een beterschapskaart sturen doet het altijd goed bij de ontvanger. Als je jezelf niet goed voelt en een kaartje krijgt dan knap je meteen al weer een beetje op.

Zomaar

Een zomaar kaartje sturen is ook leuk en zeker verrassend. Bijvoorbeeld naar mensen die wat eenzaam zijn en eens in de paar maanden wel een kaart verdienen. Of misschien zelfs wel wat vaker. Een kleine moeite toch?

Geboorte

Wordt er in de familie een kind geboren is dan is dat zeker een goed moment voor een wenskaart. Naar de ouders natuurlijk maar vergeet ook de opa's en oma's niet te verrassen met een kaartje. Eventueel ook nog naar mensen die nu voor het eerst tante of oom zijn geworden.
Zie ook de website wensteksten bij geboorte als je ook een leuk tekstje op de kaart wilt zetten.

Pensioen of vut

Als er iemand met de vut gaat of met pensioen dan is een wenskaart ook zeker van toepassing. Wens ze een mooi leven toe na al die jaren hard werken.

Iemand is geslaagd

Ook dat is zeker een reden om een prachtige wenskaart te sturen. Of die persoon nu geslaagd is voor zijn rijbewijs of voor een school of studie, een felicitatie met een wenskaart is dan zeker op zijn plaats. Vooral ook voor kinderen is zo'n echte wenskaart erg leuk als ze bijvoorbeeld geslaagd zijn voor het zwemdiploma of het verkeersexamen.

Kerst

Kerstkaarten staan natuurlijk ook in de top 10 lijst. De kerstkaarten en wenskaarten om een gelukkig nieuwjaar te wensen worden dan ook erg vaak verstuurd. Jammer dat postzegels zo duur worden waardoor veel mensen ermee stoppen. Ik zou zeggen blijf het doen.

https://kaart.101tips.nl/kaart773

Uitnodiging

Een kaart sturen om iemand uit te nodigen voor het een of het ander. Zelfs voor gewoon een ochtendje een bakkie koffie samen drinken maar ook voor een uitje zoals naar de bioscoop. Altijd leuk om te krijgen vooral omdat er hiermee ook nog eens iets later te gebeuren staat.

Een spannende gebeurtenis

Om iemand een hart onder de riem te steken kun je ook een zelfgemaakt kaartje sturen. Bijvoorbeeld als er voor iemand iets spannends te gebeuren zoals iets op het werk maar ook bijvoorbeeld een onderzoek in een ziekenhuis of de juist in de week dat de uitslag van het ziekenhuisonderzoek moet binnenkomen.

Goedmaker

Een goedmakertje kan veel narigheid voorkomen! Je bent een afspraak vergeten of je hebt per ongeluk iets stuk gemaakt. Dan heb je waarschijnlijk al meteen verteld dat het je spijt maar als je dan ook nog een mooie handgeschreven wenskaart stuurt met nogmaals uw verontschuldigingen dan is dat helemaal geweldig.

Gedichtje
Als je een wenskaartje gaat sturen is het ook leuk om er iets persoonlijks in te zetten en/of een mooi gedichtje. Kijk eens op de speciale website voor wenskaart gedichtjes.
Tip

  • Met deze top 10 zijn we er nog niet! Er zijn altijd nog andere momenten die voor een kaartje in aanmerking komen. Zoals daar zijn een verhuizing naar een nieuwe woning, Valentijnsdag, Vader- en Moederdag, Pasen, denk aan je of mis je, vakantiekaartje, succes voor iets, bij zwangerschap, sterkte en medeleven en als laatste een trouwdag of jubileum.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop