Zeven bloemen pop-up kaart

Wat heb je nodig:
  • Papier.
  • Kaart.
  • Schaar.
  • Lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
zevenbloem1 Een zeer verrassende kaart is de zeven bloemen pop-up kaart. Als je deze open doet dan komen er 7 grote bloemen naar voren. En hoe ze er uitzien dat bepaal je helemaal zelf. Een prachtige kaart voor een verjaardag of Moederdag.
Het maken is even opletten maar zeker niet moeilijk.
Eerst moet je de 7 bloemen maken. Neem hiervoor een A6 blaadje als je een normale maat kaart wilt maken (10x15 centimeter) Neem een A5 als je een 20x15 kaart wilt maken.
Volg de tekening hiernaast.
Vouw het blaadje dubbel en de lengte en daarna andersom. (1 en 2). Vouw daarna een punt naar binnen en doe dat aan de andere kant ook. Zoals je bij 3 ziet en je hebt dan gevouwen zoals je bij plaatje 4 ziet. Knip dan de bovenkant als een bloemblaadje. Het kan als voorbeeld maar mag ook een andere vorm hebben.
Als je het blad dan weer open vouwt dan zie je het volgende figuur en je knipt daar 1 blaadje (tussen A en B) weg. Daarna plak je A en B bovenop elkaar vast. Als je hem dan plat vouwt dan zie je het laatste figuur.

zevenbloem2 Zo maak je dan dus 7 bloemen en deze moeten nu aan elkaar vastgeplakt worden.
Leg de bloemen zoals je op de tekening hiernaast ziet. De kleurcodering is alleen voor de uitleg. De zwarte punten die je bovenin steeds ziet zijn plaatsen waar je de lijm moet doen. Alleen op die plek moet lijm de rest blijft dus los zitten!
Dan leg je nummer 2 op 1 met alleen het groene deel op elkaar. En dan 3 op 1 met het paarse deel op elkaar.
Daar bovenop plak je dan deel 4 met groen en paars op elkaar.
Dan 5 en 6 en tenslotte nummer 7 op dezelfde manier boven op elkaar. Dan zitten de bloemen op de juiste manier aan elkaar vast. Nu het plaatsen in de kaart.

zevenbloem3 Neem de kaart en leg deze open neer en plaats de set bloemen zo als hiernaast te zien is met de bloem tegen de vouw aan. Het cirkeltje geeft aan waar de lijm komt. Druk de kaart dicht en plak de achterkant van de kaart op dezelfde plek (bovenste bloemblaadje) vast.
Als de lijm goed droog is dan kun je de kaart open doen en kijken naar de bloemen die naar je toe komen.


Een simpel voorbeeld en de rechterbloem is ingekleurd en zo zouden alle bloemen kunnen zijn


Hier is de binnenkant van de bloem een foto van een echte bloem.


De bloem is hier verder ingeknipt waardoor er weer een soort sneeuwvlok effect ontstaat.


Om het geheel nog wat duidelijker te maken kun je hieronder een kort filmpje zien van het maken van deze kaart.Misschien een nog duidelijker filmpje vond ik op de website Klaproos pop-up kaart
Tip

  • De bloemen kunnen aan de binnenkant gekleurd worden zoals je zelf leuk vindt. En een iets andere vorm maakt dat de kaart er weer heel anders uit gaat zien.

Nog een werkje in het thema moederdag bekijken?
Mini fotolijstje
Fotolijst met touw
Fotolijst met draad versieren

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop