De beste manieren voor een ophangsysteem in huis. (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Ophangsystemen voor schilderijen zijn een essentieel onderdeel van het interieurontwerp, omdat ze een middel bieden om foto's, schilderijen, prenten en andere soorten kunst aan de muur op te hangen. Met name de stukken die je zelf gemaakt hebt kun je met een schilderijen ophang systeem mooi tonen in je interieur! Als zodanig zijn ze een essentieel onderdeel van het ontwerpen en verbouwen van je huis. Hoewel er veel verschillende soorten zijn, zijn T-vormige ophangsystemen voor schilderijen het meest gebruikte systeem. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende T-vormige ophangsystemen, vergelijk ze dus goed met elkaar. Nadat je een aankoop hebt gedaan, pas je de volgende tips toe om je knutselwerken goed op te kunnen hangen met het systeem.

Plekjes markeren

Bepaal eerst waar je je knutselwerken wilt hebben. Je hebt misschien al besloten waar ze naartoe gaan voordat je het schilderij ophangsysteem koopt, maar zo niet, dan is dit het moment om plekken voor ze te markeren. Je kunt dit doen met plakband of met een potlood. Bepaal hoeveel haken je per foto wilt gebruiken. Nadat je hebt bepaald hoeveel haken je voor elke foto nodig hebt, hang je ze op! Zorg ervoor dat je niet te hard aan de draad van het ophangsysteem trekt wanneer je je foto's ophangt, anders kunnen ze uit de plaats vallen als ze eenmaal zijn opgehangen. Zorg ervoor dat je elke haak voorzichtig terug op zijn plaats laat gaan voordat je naar de volgende gaat.

Experimenten en observeren

Van een afstand kan een schilderij ophangsysteem er heel eenvoudig uitzien. Pas als je dichterbij komt, realiseer je je dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Maar hoe dichterbij je komt, hoe duidelijker het wordt dat er veel is dat je misschien niet weet. Hoe bereken je wat er gebeurt als er vijf foto's in de rij worden gehangen? Of drie? Of zes? Er zijn maar twee dingen te doen: experimenteren en observeren. Behandel schilderij ophangsystemen als een experiment en kijk wat er gebeurt als je verschillende opstellingen probeert. Dit is natuurlijk riskant, maar het is niet zo riskant als gissen, wat de meesten van ons doen. Probeer het opnieuw als er iets misgaat en je foto van de muur valt. Van elke poging leer je iets, ook al is het alleen maar hoe je kunt voorkomen dat je dat nog een keer doet.

artikel-note-3454277__340

Expert inhuren

Een schilderij ophangsysteem is een van de prominente manieren om je muren in te lijsten en te decoreren. Voordat je besluit welk systeem het beste bij je behoeften past, is het essentieel om al je opties te begrijpen. Als je besluit dat framing geschikt is en je een grote klus gepland hebt, is het verstandig om alles uit de kast te halen en een professional in te huren die de beste beschikbare methoden en middelen gebruikt. Houd er rekening mee dat je als beginner misschien meer uitgeeft dan nodig is, terwijl je je knutselwerken ook nog kan beschadigen. Dit overkomt een expert niet, terwijl de specialist ook nog eens ervoor zorgt dat je ophangsysteem waterpas hangt!
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop