De leukste kerstknutselideeŽn (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Met Kerstmis voor de deur, is het tijd om de feestelijke geest van het seizoen te omarmen. Ontsnap aan het koude weer door binnen te blijven en met je kinderen te knutselen. Kerstknutselen is een geweldige manier om je kleintjes te vermaken terwijl ze hun creativiteit de vrije loop laten. Op hetzelfde moment kun je energie vergelijken zodat je niet gestoord wordt door je kids, al kun je natuurlijk ook zelf meedoen aan het knutselen. Wil je iets maken voor de kerst? Kies dan voor een van de onderstaande knutselideeŽn!

Krans van vloeipapier

Verwelkom je gasten dit jaar met een feestelijke kerstkrans. Deze krans is gemakkelijk te maken voor kinderen en kan worden gemaakt met slechts een paar benodigdheden. Gebruik groen vloeipapier of ga creatief aan de slag met de kleurkeuze van je vloeipapier voor een persoonlijkere krans.

Kerstboomversiering met touwtjes

Dit kerstknutselwerk voor kinderen is eenvoudig te maken en ziet er elke keer weer geweldig uit! Knip een stuk karton in een driehoekige vorm en wikkel er groen garen of draad omheen. Voeg voor een finishing touch een sneeuwvlok of ster toe aan de bovenkant.

Rendiertraktaties

Maak je kinderen vrolijk door kerstsfeer toe te voegen aan hun lunchbox. Voeg een belletje als neus, googly ogen en de hoorns toe om een snack in een rendier te veranderen.

Gesmolten sneeuwpop popcorn

Breng tijd door met je kinderen om kerstcadeaus te maken voor hun leraren. Maak deze popcorn klaar en vul er glazen potten mee. Pak vervolgens de knutselspullen en verander de pot in een sneeuwpop. Deze zoete traktatie is ook geschikt als cadeau voor buren of vrienden.

Kerstman van papieren bordjes

Maak een kerstmangezicht op een papieren bord. Laat je kind een cirkelvorm uitknippen voor het hoofd en een driehoek voor de hoed. Lijm op wattenbolletjes voor de baard en de bovenkant van de hoed. Voeg daarnaast ook nog eens ogen, een neus en veel glitter toe.

Kaneelornamenten

Deze ornamenten zien eruit als lekkere peperkoekkoekjes, maar zijn in werkelijkheid een mengsel van appelmoes, kaneel en lijm. Maak leuke vormen met uitsteekvormpjes en versier met glitter en kralen. Houd er rekening mee dat dit mogelijk niet geschikt is voor jongere kinderen die het gevaar lopen het te consumeren.

Rustieke engelen

Om je woning een rustieke toets te geven tijdens kerst, kun je je kinderen helpen rustieke engelen te maken. Maak voor beginners de vleugels en het hoofd van papier of vilt. Gevorderde ambachtslieden kunnen ervoor kiezen om ze van papier-machť te maken.

Geschilderde dennenappels

Voor een feestelijk ambacht dat de natuur omvat, probeer dennenappels te verzamelen en te schilderen. Gebruik acrylverf in verschillende kleuren. Deze dennenappels kunnen aan de boom worden geregen of worden gebruikt om de mantel te versieren.

Zuurstokornament van vilt

Is je kind een meer gevorderde knutselaar? Laat ze hun naaivaardigheden oefenen met deze vilten zuurstokversieringen. Knip twee zuurstokvormen uit vilt en naai ze aan elkaar. Als je halverwege klaar bent met naaien, vul je de vorm van het snoepgoed met katoen en voeg je de laatste steken toe.
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop