Je huis voorbereiden op sint en kerst doe je zo (Artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
pexels-photo-5618029. Samen het huis gezellig maken, dat is drie keer samen pret hebben. Bij het verzamelen van de materialen, bij het knutselen en bij het genieten natuurlijk. Want hoe fijn is het om na het knutselen samen op de bank te kijken naar al het moois je gemaakt hebt. Met deze knutsel ideeŽn maak je dit jaar je huis helemaal van herfst naar sint en winterklaar.

Samen op struin

Voor een herfstsfeertje ga je uiteraard eerst samen het bos of park in om blaadjes, nootjes en eikeltjes te zoeken. Maar wist je dat diezelfde ingrediŽnten zich ook prima lenen voor een wintersfeertje of sint- of kerstcadeautjes. Tijd dus om je laarzen uit de kast te halen, sjaal, muts rugzak kind te verzamelen en er op uit te gaan.

Spreek wel vooraf af wat je gaat zoeken want kinderen willen het liefst alles meenemen. Zoek je alleen blaadjes of ook beukennootjes, eikeltjes en misschien ook als die er zijn dennenappels? En mogen takjes dan ook? Vul samen je herschel rugzak met alles wat mooi en bruikbaar is voor jullie plannen. Let er wel op dat je niet heel veel spinnen en dergelijk in je tas stopt. Beter is het in je mooie rugzak eerst een plastic tas te doen en thuis de tas buiten leeg te maken.

Oldschool poppetjes

De beukennootpoppetjes van vroeger. Deze moeten je kinderen natuurlijk een keer gemaakt hebben. Toch zijn er nog heel veel meer leuke dingen te maken van beukennootjes. Zoals hangertjes voor aan een kettinkje of armbandje. Maak aan de bovenkant in het beukennootje een klein oogje. Deze kun je kant en klaar kopen en er een soort van in schroeven. Verf de nootjes en/of maak er gezichtjes op. Zo heb je een soort van zelfgemaakt gelukspoppetje. Ook leuk als sleutelhanger om aan opa en oma te geven of als gelukshanger voor aan jouw handtas.

Van herfst naar winter doe je zo

Raap vooral veel blaadjes en herfstdingen want dan kun je er een mooie grote platte schaal mee vullen. Zorg wel dat alles mier en spinvrij is. Zet er blokkaarsen of houdertjes met waxinelichtjes tussen voor een mooi effect in de avond.

Komt de winter in zicht? Dan verf je de blaadjes, nootjes en dennenappels gewoon wit, zilver of goud. Wil je een extra feestelijk effect spuit er dan daarna lijm op en bestrooi enkele of allemaal met glitters.

Sfeervolle raamdecoratie

Niet te druk maar wel een super sint of wintersfeertje creŽer je door met krijtstift subtiele huisjes op je (keuken)raam te maken. Ben je geen tekentalent, geen nood, want met een kleurplaat of template lukt het zo. Deze plak je aan de buitenkant van je raam en aan de binnenkant trek je de tekening gewoon over. Niet doorvertellen en alle complimenten gewoon in ontvangst nemen. Oh ja, teken wel aan de binnenkant anders moet je na een regenbui weer opnieuw beginnen. Denk bij Sint ook aan de nostalgische huisjes en ouderwetse pakhuizen. Tegen kerst teken je er dan gewoon wat sneeuwvlokjes bij en klaar ben je.
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop