Kerstster van kerstkaart

Wat heb je nodig:
  • Patroon
  • Kerstkaarten
  • Potlood
  • Schaar
  • Lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Heb jij nog veel oude kerstkaartjes liggen? Dan wordt het tijd dat je daar iets mee gaat doen. Je kunt er een hele leuke kerstster van maken! Deze wordt ook wel een hernhutter ster genoemd. En het wordt ook nog eens een ruimtelijke kerstster dus erg mooi om op te hangen met de feestdagen.

Je begint met het patroon van de kerstster. Print de beide patronen uit op A4 formaat. Het eerste patroon (de kleine) heb je 20 keer nodig en de grote 1 keer.

Neem patroon 1 over op de achterkant van een kaart en teken de omtrek. Uit sommige kaarten kun je twee patronen halen en uit kleinere kaarten maar 1. Zorg dat je uiteindelijk 20 patronen hebt.

Knip de figuren uit en vouw de vouwlijnen om. Door de vouwlijnen met de botte kant van een schaar te ritsen, krijg je strakke vouwlijnen. Let wel op dat je niet door de kaart heen gaat. Smeer een beetje lijm op de plakstrook en zet de figuren in elkaar. Dan heb je dus 20 punten gemaakt.

Neem patroon 2 over op dun karton en dit figuur wordt dan de basis van de ster. (De binnenkant) Knip het patroon uit, rits de vouwlijnen en vouw ze om. En plak hem met de plakstroken in elkaar.

Hierna plak je de punten op de basis van de ster. Dit kan even lastig zijn omdat je er moeilijk bij kunt, maar met genoeg lijm lukt het wel om ze op de juiste plaats te krijgen.

En klaar is je hernhutter ster voor aan het plafond!

3dkerststerkaarten1
Tip

  • Als je de patronen vergroot kun je ook een grotere kerstster maken.

Nog een werkje in het thema kerstmis bekijken?
Engelen
Jozef en Maria
Kerststukje maken

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop