Kerstster in 3D

Wat heb je nodig:
  • Patroon
  • A4-papier
  • Schaar (of mes)
  • Lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Een prachtige 3D kerstster om aan het plafond te hangen met eventueel een lampje erin. Dat is wat gemaakt kan worden van vijf A4-vellen.
Als eerste moet je het patroon van de ster vijf keer printen op stevig papier. En neem meteen een mooie kleur voor je ster. Bijvoorbeeld rood zoals in het voorbeeld.

Het patroon van de kerstster.

Als je het patroon geprint hebt dan knip je het geheel uit langs de buitenlijnen en de stukjes in het midden knip je ook weg. Snijden met een mes kan ook.Dan ga je de vouwlijnen ritsen. Dit om mooie strakke vouwlijnen te krijgen. Waar de vouwlijnen zitten dat zie je aan de stippellijnen in het volgende figuur.Hierna vouw je het figuur over de vouwlijnen.Daarna plak je van de lange zijde de plakstrook aan de andere kant vast. Dan loopt de sterpunt al rond. Als je dit bij twee punten gedaan hebt dan kun je die twee punten aan elkaar vastmaken.Dan vouw en plak je de punten 3, 4 en 5 ook op dezelfde manier en ook deze plak je met de plakstroken aan de andere delen. Doe dit plakken zo nauwkeurig mogelijk waarbij de buitenpunten goed op elkaar aansluiten.
Als de vijf punten aan elkaar zitten, waarbij alleen de laatste nog aan de eerste geplakt moet worden, dan is het mogelijk om de vijf punten helemaal plat op elkaar te vouwen. (Handig om nog even te bewaren)
Hieronder een detail hoe de ster er dan uit gaat zien.En dan is de 3D kerstster helemaal klaar en kan hij opgehangen worden. Als je het leuk vindt kun je er ook verlichting in maken.

kerstster05
Tip

  • Je kan tijdens het printen ook verkleinen en dan ook een kleine ster maken.

Nog een werkje in het thema Bouwplaten bekijken?
iPad surprise
Schoentje zetten
Kleine bouwplaten

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop