Kerststukje maken

Wat heb je nodig:
 • Steekschuim.
 • Allerlei dennetakjes.
 • Veel groen (hulst bijv).
 • Kaars(-en).
 • Kleine versierseltjes.
 • Bloembakje.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
kstukje Maak het steekschuim (oase) goed nat, je kan dit heel goed doen door het steekschuim 5 tot 10 minuten in een bak met water te laten staan.
Dan zet je het steekschuim in het bloembakje en je begint met het opvullen van de randen met groen en zo ga je van buiten naar binnen. Bepaal even voor jezelf wat de voor- en de achterkant van je stukje wordt en hoe je het wilt invullen. Je moet zorgen dat je geen lege plekken over laat en bedenk dat steekschuim ook behoorlijk kwetsbaar is. Je kan niet zomaar steeds takken erin prikken en er weer uithalen. Op een gegeven moment komen er te veel gaatjes in en blijft er niets meer goed in staan.
Waar je het kaarsje en de versierseltjes neer zet mag je helemaal zelf weten.
Zorg er wel voor dat het kaarsje vrij moet staan zodat niet het hele kerststukje in de brand kan vliegen doordat bijvoorbeeld de dennetakjes te dicht in de buurt staan van de kaars.
Tip

 • Probeer ook eens zelf kleine versiersels te maken met maar n kleur, dat kan erg mooi worden.

  Tip 2: ingezonden door Anneke Schimmel.
  Voor kleine kinderen kun je in plaats van oase ook een bolletje klei, dat een beetje platgeslagen wordt, gebruiken. Pak het daarna in aluminiumfolie. Nu kun je snel en gemakkelijk allerlei dingen hierin steken. Het voordeel van klei is, dat het er niet zo snel uitvalt.

  Tip 3: ingezonden door Judith.
  Ik werk in een bloemenwinkel en als je oase gebruikt moet je dat inderdaad 10 minuten in het water leggen, maar je moet de oase nooit onderwater drukken. Als je dat wel doet dan komt er een luchtbel in en dan kunnen de takjes geen water meer op nemen. Het zou jammer zijn als het kerststukje binnen een week dood zou zijn.

Nog een werkje in het thema kerstmis bekijken?
Ster van takjes
Kerstbal punniken
Kerstlampjes van tandpastatubes

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop