Lijmpistool voor versieringen

Wat heb je nodig:
  • Lijmpistool.
  • Glitters.
  • Stoeptegel.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Pytsje Buist
lijmpistool1 Leuke hangers die het met de kerst leuk doen kun je maken met een lijmpistool. Eigenlijk ga je tekenen met de lijm en als deze droog is dan heb je een leuk werkje.

Teken buiten op een stoeptegel (kan ook binnen als je een losse tegel hebt) met stoepkrijt bijv. een Davidsster. Leg er dan bijv. glittertjes op en ga dan met een lijmpistool met hete lijm over de vorm. Laat het even drogen en trek het los. En zie daar, je kersthanger is klaar.
Zo kun je ook een raamhanger maken welke een abstracte vorm heeft met glitters. Eerst glitters en kraaltjes op een stoeptegel leggen en er daarna met een lijmpistool overheen bewegen. Door de doorzichtige lijm en de glitters is het een mooi gezicht in het licht van bijv. kaarsen.

lijmpistool2

Als je gaat werken met een lijmpistool moet je er wel goed om denken dat de lijm en het pistool erg heet kunnen worden. Om brandwonden te voorkomen is goed toezicht nodig! Als kinderen hiermee werken moet er toezicht zijn en laat het hete lijmpistool op een goed veilige plek afkoelen.
Tip

  • Ingezonden door: Gertruud Verbruggen
    Dit knutselwerkje gaat ook prima op bakpapier, dan hoef je niet met een stoeptegel te sjouwen. Dit is een stuk lichter en makkelijker in gebruik.

Nog een werkje in het thema kerstmis bekijken?
Sterren
Sfeerlichtjes
Kandelaar

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop