Sneeuwvlokken voor het raam

Wat heb je nodig:
  • Schaar.
  • Vierkant papier.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
sneeuwvlok1 Sneeuwvlokken kun je heel leuk zelf maken.
Neem een vierkant stukje (dun) papier en vouw dat zoals je hiernaast ziet. Dus eerst éénmaal dubbel, dan nog een keer dubbel de andere kant op en dan dubbel in een driehoek.
Daarna knip je stukjes uit het gevouwen stukje. In het de twee voorbeelden is aangegeven hoe je bijvoorbeeld kan knippen.

sneeuwvlok2 Als je alles geknipt hebt dan vouw je het papier weer uit en wees verrast met wat je dan ziet. Een prachtige sneeuwvlok. Zo maak je er nog een paar en dan kan je die voor het raam hangen.
Dat wordt gezellig met kerst.

sneeuwvlok3


Foto ingezonden door: Suzanne


Foto ingezonden door: Adrianne
Op de foto zijn 8 kristallen uitgeknipt en deze zijn in de vorm van een grote kristal opgeplakt. Vervolgens met een zilveren glitterstift allemaal stipjes in elk midden gezet. Watjes eromheen, gaatjes perforeren, touw erdoor en klaar is een mooie plaat voor opa en oma.

Tip

  • Je kan het papier natuurlijk ook iets anders vouwen en/of anders knippen, dan krijg je steeds weer andere figuren uit het papiertje.

    Tip 2: Ingezonden door Brigitte uit Zweden
    Ook erg leuk is het om dezelfde vlokken van stevig wit papier te maken en ze daarna in te smeren met plaksel en vervolgens te bestrooien met kristalsuiker. Nu zijn het prachtige sneeuwkristallen!

Nog een werkje in het thema kerst bekijken?
Oude kaarten voor nieuwe
Kerstsok
Kerststal van kurken

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop