Ster van takjes

Wat heb je nodig:
  • Takjes
  • Lintjes / touwtjes
  • Schaar
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Janny Starke
takkenster1 Je kan een mooie kerstster maken van natuurlijke materialen. Je hebt er alleen een aantal takjes voor nodig die je uit de tuin kunt halen. Of op de grond kan vinden in het bos.

Je begint met 6 twijgjes of takjes van gelijke lengte en neemt er eerst 3 vanaf. Deze knoop je aan elkaar tot een driehoek met groen of rood garen, lint of touwtjes. Doe dan hetzelfde met de andere 3 takjes.
Leg daarna de twee driehoekjes kruislings op elkaar en knoop ze op alle raakvlakken weer vast met hetzelfde garen, lint of touw.
Knoop vervolgens een lange draad aan een van de sterpunten en je kerstster is klaar om op te hangen. Neerzetten tegen een muur kan natuurlijk ook heel goed.

takkenster2

takkenster3

Je kan ook als je meerdere takjes gebruikt bijvoorbeeld bij het onderste takje een waxinelichtjes houder klemmen tussen twee takjes. Gebruik wel elektrische waxinelichtjes want echt vuur blijft gevaarlijk met droog hout.
Tip

  • Je kan grote en kleine sterren maken. En het is ook mogelijk om de ster niet in twee delen te maken maar in n keer met 5 twijgjes. Dan is hij minder regelmatig maar wel mooi.

Nog een werkje in het thema kerstmis bekijken?
Sterren
Engelen
Waxineverlichting

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop