Verborgen kerstboom

Wat heb je nodig:
  • Laken
  • Twee latten
  • Punaises
  • Kerstverlichting
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
verborgenboom03 Maak eens een keer een andere kerstboom en zorg dat hij verborgen kan zitten. Deze kerstboom is daarna trouwens ook heel goed te voorzien van de gekregen kerstkaarten en ook die kun je in de vorm van een kerstboom ophangen.

Je hebt in ieder geval een snoer kerstverlichting nodig met heel veel lampjes. Hoe meer, hoe duidelijker de boom gemaakt kan worden.
Neem een laken en span deze aan n kant op een lange lat zodat het doek hier strak staat. Doet dit daarna ook aan de tegenovergestelde kant.
Nu moet je aan de muur een bevestiging maken waar je het doek aan kan ophangen.
Hang hem eerst even achterstevoren op zodat je de lampjes van het lichtsnoer kan gaan vastmaken.

verborgenboom02 Neem de vorm van een kerstboom in gedachte, een hoge driehoek, en ga dan het snoer in die vorm vastmaken. Dit doe je door met naald en draad door het doek heen te steken en dan het draad om het kerstsnoer doen en vastknopen. Als je de vorm van de boom hebt ga je heen en weer met het snoer om zo de boom te vullen.
Als je het hele snoer vast hebt zitten dan kan het geheel van de muur gehaald worden en omgedraaid weer bevestigd. Nu hangt er dus weer een wit laken tegen de muur en als je de lampjes aan doet dan zie je door het laken heen de lampjes en dus de kerstboom.

verborgenboom01

Aan deze kerstboom kun je met ijzeren hangertjes de gekregen kerstkaarten omhangen. Deze hang je op door een gaatje te ponsen aan de bovenkant van de kaart. Dan neem je een ophanghaakje zoals je gebruikt om kerstballen in de boom te hangen, en hangt daarmee de kaart op aan het laken. Dit kun je ook doen in de vorm van de boom. Als overdag de lichtjes uit zijn dan zie je de kaarten goed en 's avonds met de lichtjes aan zie je de lichtjes achter de kaarten.

Je kan de boom verlichten zonder kaarten waardoor je de vorm ziet van de boom.Maar het is ook mogelijk om de kaarten dus in de vorm van de boom op te gaan hangen aan het laken. Dan krijg je zonder lichtjes dus ook een mooi gezicht en je kan mooi van de kaarten genieten die je gekregen hebt.En ook met de kaarten erop kun je de lichtjes aan doen.


Tip

  • Als het laken niet strak hangt kun je de onderkant misschien met een touwtje ergens aan vastbinden waardoor het geheel wat strakker komt te hangen.

Nog een werkje in het thema Kerstboom bekijken?
Ruimtelijk kerstboom voor buiten
Kerstboom van takken
Handjes kerstboom

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop