Wollige Kerstbal

Wat heb je nodig:
  • Stukje karton.
  • Schaar.
  • Wol.
  • Potlood.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Jacqueline Zwama
pompon1 Kerstballen voor in de kerstboom kun je ook maken van wol. Het mooiste is als je hier wol voor kunt gebruiken die een beetje glimmende delen heeft. Harig en glimmend, dat maakt de kerstbal.
Neem twee stukjes karton en teken daar bijvoorbeeld met een jampotje een grote cirkel op. Knip deze cirkel dan uit en maak ook in het midden een cirkel en dat knip je ook uit zodat je twee rondjes met een gat hebt.

pompon2 De wol ga je nu steeds om deze kartonnen rondjes draaien. Dit moet je zoveel mogelijk keren doen dus niet te snel stoppen. Daarna knip je met een schaar tussen de twee kartonnetjes door alle draadjes stuk. Neem dan een stukje wol van zeker tien centimeter en knoop dat stevig tussen de twee kartonnetjes. Dan kan je het karton verwijderen en alle draadjes netjes verdelen. Het weghalen van het karton gaat het makkelijkste door er een knip in te geven waardoor je hem eraf kan vouwen.
Misschien moet je hier en daar wat draadjes op lengte knippen en klaar is je bal.
De draad waarmee je de draadjes hebt vastgeknoopt kun je dan ook gebruiken om de bal in de kerstboom te hangen.

pompon3


Tip

  • Om de boom een beetje te vullen moet je er natuurlijk wel meer dan 1 maken en je kan ook verschillende groottes maken.

Nog een werkje in het thema Pompoenen bekijken?
Wuppie maken
Pompoen decoratie
Pomponballen gooien

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop