Gekleurde regen

Wat heb je nodig:
  • Papier met silhouette
  • Klei
  • Waterverf
  • Kwast
  • Rietjes
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Een mooi schilderij waarop een meisje (of jongen) met een paraplu staat waarop de gekleurde regen neervalt. Als je hem op het einde in een mooi kader plaatst dan heb je een prachtig schiderij voor aan de muur.

Begin met een afdruk maken van een meisje of jongen in zwart silhouette met een paraplu opgehouden.
Als je er geen mooie op internet kunt vinden kun je het volgende pdf openen en uitprinten.
PDF met silhouette om te printenNeem een klein stukje klei en boetseer dat aan de bovenkant van de paraplu. Het is de bedoeling dat de klei de verf tegenhoud als je straks gaat blazen tegen de verf. Dus het hoeft niet netjes en wordt er later weer afgehaald. Alleen het randje van de paraplu moet zo goed mogelijk gevuld worden.Neem dan waterverf (of ecoline) en maak de de verf lekker nat met water. Draai je papier om zodat je de bovenkant van je tekening bij jezelf hebt liggen. Druppel met een kwast deze druppels aan de onderkant van je papier wat dus de bovenkant is van het plaatje.Blaas dan met een rietje tegen de gekleurde waterdruppels die op je papier liggen. Deze zullen dan over het papier rollen in de richting van de paraplu. Doe steeds meer water met verf op het papier en blijft in alle richtingen blazen. Dan zul je prachtige gekleurde regen krijgen.Dan ben je op een gegeven moment klaar met alle kleuren en kun je de klei verwijderen van de paraplu. Daarna ziet je schilderij er bijvoorbeeld uit zoals je hieronder ziet.


Tip

  • Je kunt een paar verschillende maken want ieder werkstuk zal anders zijn omdat je nooit weet waar alle regenvormen naartoe gaan. Ieder werkje wordt anders en de ene nog mooier dan de ander.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop