Marmerpapier zelf maken

Wat heb je nodig:
  • Papier
  • Scheerschuim
  • Kleurstof
  • Satestokjes
  • Wisser
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Als je zelf mooi marmerpapier wilt maken dan kan dat best eenvoudig. Op deze pagina kun je lezen en zien hoe je dat kunt doen.

Neem al de items die je nodig hebt bij elkaar. Leg voor bescherming eventueel een stuk aluminium folie op de tafel en spuit deze vol met scheerschuim Ongeveer net zo groot als een A4 papier.Druppel op het scheerschuim de kleuren van de kleurstoffen op verschillende plaatsen. Neem dan de sateprikker en ga daarmee vegen door het scheerschuim waardoor de kleuren in strepen verdeeld worden.Leg dan het A4 vel op het scheerschuim en druk het lichtjes aan. De kleurstof zal dan met het scheerschuim aan het papier vastkomen te zitten.Trek het papier er dan voorzichtig van los. Natuurlijk blijft er scheerschuim op de tafel liggen maar er zal ook veel vastzitten aan het papier. Het scheerschuim op de tafel kun je vaak nog eens gebruiken om er weer papier op te doen.Met een wisser haal je nu het scheerschuim van het papier. Het is daarna nog wel nat maar alleen de kleurstof zie je dan nog zitten op het papier. Het lijkt dan wel op marmer!Dan krijg je dus allemaal bladen met een marmer motief erop. Deze leg je allemaal naast elkaar en laat ze eerst even een tijdje drogen. Daarna kun je de bladen verder gebruiken.De mooiste vellen ga je natuurlijk bewaren. Je kunt hieronder een voorbeeld van een mooi stuk marmerpapier zien.
Foto ingezonden door: Anneke


Het kan ook heel goed gedaan worden met plakkaatverfTip

  • Als je verschillende bladen gemaakt hebt dan kun je er iets mee gaan doen. Je kunt een klein cadeautje inpakken en cadeau doen, maar ook een schilderij maken met een kader erom is mogelijk. Stuur een foto van je werkstuk om naar mij en dan zet ik het op deze pagina erbij!

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop