Eeuwig durende kalender

Wat heb je nodig:
  • Print van pdf
  • Schaar
  • Kleurtjes
  • Lijm
  • Karton
  • Potlood
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Winnie van Oorschot
eeuwigekalender03 Een leuke eeuwig durende kalender kun je maken om altijd te weten welke dag het vandaag is. Je moet een bakje maken, wat blokjes en kaartjes en dan kun je hem elke dag aanpassen naar de nieuwe datum.

Als eerste moet je twee pdf bestanden printen.
Begin met PDF bestand nummer 1 en hierin vind je plaatjes voor de achterkant, de grootte van kaartjes om te maken, de maat voor een kaartjesgleuf en het patroon voor het bakje.

Daarna print je PDF bestand nummer 2 en hierin vind je de maanden, de jaargetijden en het kubus patroon voor het blokje.

Dan gaan we beginnen met het werkje.
Eerst gaan we het doosje maken waar alles in komt te staan. Je kan een bestaand bakje nemen van 7 x 7 centimeter of het patroon gebruiken uit het pdf-bestand. Plak hem op karton en knip hem uit. Vouw tot een bakje en plak de randjes vast.

eeuwigekalender01

Dan heb je twee blokjes nodig voor de cijfers. Je kunt het patroon gebruiken uit het pdf-bestand en deze tweemaal maken. Hierop plak je de cijfers die je geknipt hebt uit het papier. Op het ene blokje plak je de cijfers 0, 1, 2, 3, 4 en 5. Op het tweede blokje plak je de cijfers 0, 1, 2, 6, 7 en 8.
Knip 6 kaartjes voor de maanden en plak op de voorkant de eerste zes maanden en op de achterkant de volgende zes. Je maakt vier kaartjes voor de seizoenen en plakt de seizoenen hierop vast aan de bovenkant.

Het gleufje voor de kaartjes maak je ook en plakt deze in het houdertje zover naar achteren dat de blokjes er nog makkelijk voor kunnen staan. De lange kaart voorzie je van een hoofdje uit het pdf-bestand en natuurlijk kleur je deze mooi in. Dan kun je alles in elkaar zetten en is je eeuwig durende kalender klaar.
Het getal 6 gebruik je ook als getal 9.

eeuwigekalender02
Tip

  • Je kan er best nog extra kaartjes bijmaken als je dat leuk vind. Bijvoorbeeld met bijzondere dagen, zoals een vrije dag, verjaardag, Pasen, kerstmis, moederdag en vaderdag.

Nog een werkje in het thema kalender bekijken?
Zeven dagen kalender
Verjaardagskalender
Klassen verjaardagskalender

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop