Het Frozen kasteel

Wat heb je nodig:
 • Lege vierkante tissuedoos
 • 5 Keukenpapierrollen
 • Kartonpapier in blauwtinten
 • Kegelvormige drinkbekers
 • Glitter
 • Ondiep bakje
 • Normale lijm
 • Lijmpistool
 • Verf naar keuze
 • Oude cd's
 • Stuk schuimkernplaat (styropor)
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Of nu de mussen van het dak vallen of zelfs de dikste winterjas niet warm genoeg is: een echte fanaat krijgt nooit genoeg van Frozen. Anna, Elsa en Olaf zijn ook jaren na de eerste film nog razend populair. En wat is leuker om onderdeel te zijn van het koninkrijk Arendelle door zelf het ijskasteel te maken? Omdat het toch wel lastig wordt dit met echt ijs te doen zonder Elsa haar krachten, hebben wij een knutselidee bedacht waarvoor je geen magie nodig hebt. Alleen een paar keukenrollen, papier, lijm en heel veel enthousiasme!

Stap 1.
Een andere manier om de sprankeling van ijs te creŽren is middels een geplette cd. Deze geeft het kasteel een heuse ijslook. Plaats hiervoor de cd's in een zak en gebruik een hamer om de cd's te breken. Ben je gezellig zelf aan het knutselen? Vraag dan de hulp van een volwassene. Net zoals een ijsspiets kunnen cd scherven scherp zijn!

Stap 2.
Pak nu de tissuedoos en pak deze in als een cadeautje met blauw papier. Is de doos van sterk karton? Dan kan je deze ook verven. Dun karton kan namelijk minder goed tegen verf.

Stap 3.
Tijd voor de kasteeltorens! De torens van Elsa haar kasteel zijn niet allemaal even hoog. Knip daarom een aantal centimeter van twee rollen af. Knip bij een rol wat meer af dan bij de ander. Van de andere rollen hoef je niets af te knippen, maar dit mag natuurlijk wel. Kijk naar de hoogte van de doos voor wat een mooie maat is.

Stap 4.
Wikkel de rollen in verschillende kleuren papier die passen bij de kleur van de doos. Zo krijg je het mooiste resultaat. Het kasteel van Elsa is dan wel van ijs, door het licht heeft deze ook verschillende kleuren! Naast dat een ijskasteel mooi glinstert, wordt het ook nooit niet vies! Daar zorgt het ijs wel voor. Jammer genoeg is dat voor normale kastelen en huizen niet zo. Gelukkig kunnen deze eenvoudig worden gereinigd, van gevelreiniging Den Haag voor een kasteel of een huis in Utrecht.

Stap 5.
Natuurlijk moeten de torens ook een dak hebben. Voor het ijseffect gebruiken we de glitter. Pak de glitter en doe deze in het ondiepe bakje. Lijm daarna de kegelvormige bekers in met lijm. Gebruik een kwastje om de lijm aan te brengen en netjes te verdelen. Dip vervolgens de beker in de glitter en rol deze heen en weer totdat de hele beker bedekt is met glitter.

Stap 6.
Tijd om de torens te plaatsen. Plaats de twee kortere torens aan de voorkant van de doos. Een aan iedere kant. Plaats de andere drie torens aan de achterkant van de doos. Kijk zelf wat je een mooie plek vindt, voordat je deze vastlijmt.

Stap 7.
Lijm dan de kegels met een lijmpistool vast op de torens, Vraag hiervoor altijd hulp van een volwassene.

Stap 8.
Teken op een gewoon stuk papier ramen, deuren en andere versiersels. Knip deze uit en lijm ze vast op het kasteel en de torens.

Stap 9.
Wil je het kasteel op een ondergrond hebben staan? Vraag dan een volwassene om een stuk van de schuimplaat te snijden. Zet hierop jouw kasteel en teken deze over op de schuimplaat. Lijm dan de geplette stukjes cd op de basis, maar houd de plek vrij van het kasteel.

Stap 10. Lijm je kasteel op de plaat en jouw ijskasteel is klaar!
Tip

 • Voorstander van hoe meer hoe beter? Verzamel dan nog wat extra glam voor de versiering van het kasteel.
  Een extra tip: witte en blauwe edelstenen wekken de indruk van glinsterend ijs.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop