Kiepwagens knutselen

Wat heb je nodig:
  • Lijmpistool
  • Hobbymesje
  • Schaar
  • lange satéprikkers als assen
  • 4 (fles)doppen als wielen
  • Groot melkpak
  • Twee verfkleuren of meer
  • Rode en gele juwelen als lichten of andere versiersels
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Spelen met auto’s is leuk. Maar nog leuker is het spelen met zelfgemaakte auto’s! Zo heb je ook meteen een gezellige middag vol knutselplezier. Zijn jouw kids dol op grote auto’s en voorstander van hoe groter hoe beter? Met dit knutselidee maak je samen een prachtige, grote en persoonlijke truck. En dat met de materialen die je in huis hebt.

Stap 1.
Draai een groot melkpak op zijn kant met de vouw- of schenkkant naar links gericht. Meet 2.5 cm horizontaal vanaf de linkerzijde (vouw- of schenkzijde) van de doos en 1.5 cm verticaal vanaf de onderkant en trek lijnen. Herhaal deze stap aan de andere kant en bovenaan.

Stap 2.
Snijd of knip langs de lijnen om twee afzonderlijke stukken te maken. Een stuk vormt de cabine en de laadbak van de vrachtwagen en de ander de kiepbak. Leg de kiepbak opzij.

Stap 3.
Prik gaten in het midden van de vier flessendoppen met het hobbymesje. Deze vormen de wielen van de truck.

Stap 4.
Knip de satéprikkers zo doormidden dat ze een enkele millimeters uitsteken aan de zijkanten van het melkpak. Deze vormen namelijk de assen voor de wielen.

Stap 5.
Prik gaten in de cabine voor de assen. Ongeveer 50 mm van de voorkant en achterkant van de truck en 25 mm vanaf de onderkant. Herhaal deze stap aan de andere kant zodat er vier gaten in totaal zijn.

Stap 6.
Knip een voorruit en een raam uit aan elke kant van de cabine van de truck.

Stap 7.
Verf de cabine, de laadbak en de kiepbak in de gewenste kleuren.

Stap 8.
Schuif de satéprikkers door de gaten heen.

Stap 9.
Zet een flessendop op elk uiteinde van de pluggen als wielen. Gebruik hete lijm om elk wiel vast te zetten. Zet ook een puntje hete lijm op de uiteinden van de satéprikkers wanneer deze nog scherp zijn.

Stap 10.
Lijm de twee rode juwelen aan elke kant van de achterkant van de laadbak van de vrachtwagen en de twee gele juwelen aan de voorkant van de vrachtwagen.

Stap 11.
Plaats de kiepbak in de laadbak van de kiepwagen en klaar!

Alhoewel… een echte dump truck of kiepwagen heeft natuurlijk wat om te kiepen. Deze truck is immers bedoeld om zware materialen te kieperen. Zelfs op terreinen die geen echte wegen zijn, maar tijdelijke wegen die aangelegd zijn met Ferex draglineschotten. Gooi wat legoblokjes of ander speelgoed in de kiepbak en het is een echte kiepwagen!
Tip

  • Wil je de truck nog wat persoonlijker maken? Gebruik een paar mooie stiften en schrijf de naam op de truck. Of plak een aantal stickers van lievelingsdieren, -karakters of -programma’s op de kiepwagen. Ook leuk is om de truck gewoon wit te verven en vervolgens met kleurrijke stiften of kleurpotloden de truck te versieren.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop