Knikkerbaan van karton

Wat heb je nodig:
  • WC-rolletjes
  • Keukenrollen
  • Plakband
  • Karton
  • Knikkers
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Eline Raes
Wat is er nu nog leuker dan een knikker in een baan naar beneden te zien rollen waarbij je de baan zelf gemaakt hebt. Komt de knikker netjes helemaal beneden, valt hij er nergens uit, en hoe snel gaat de knikker wel niet?
Wil je dat ook beleven maak dan zelf een prachtige knikkerbaan met karton en wc-rollen.
Begin met een constructie waar de baan in en omheen gebouwd kan worden. Dit kun je maken van kartonnen stroken, maar je kunt ook kartonnen dozen gebruiken en deze open knippen waarbij de randen van de doos heel blijven.
Als je de constructie van de knikkerbaan klaar hebt kun je wc-rollen en keukenrollen door midden knippen en deze als baan naast en in de constructie plakken. Zorg er altijd voor dat een knikker er door moet kunnen.
De banen moeten altijd iets naar beneden lopen omdat de knikkers anders kunnen blijven steken en niet verder rollen. Ook moeten bij een overgang van de ene in de andere baan de onderste baan zo liggen dat de knikker er makkelijk in kan vallen. Soms moet je dan ook de rand wat hoger maken zodat een knikker er door de snelheid niet uit kan vallen.
Als de baan af is dan kun je hem een paar keer proberen en soms moet je dan hier en daar nog iets aanpassen. Het is een hele leuke klus om zo'n knikkerbaan te maken.
Stel het voor aan de juf of meester om op school met de hele klas een wand vol knikkerbaan te maken!

knikkerbaan1
Tip

  • Je kan ook knikkers door klepjes van de ene in de andere baan sturen. Probeer maar eens.

Nog een werkje in het thema WC-rollen bekijken?
Olifantje pennenbak
Propjes gooien
Hyacinten lentebloem

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop