Koalabeer

Wat heb je nodig:
  • Stroken ribbel karton
  • Lijm
  • Draadje
  • Kraal
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
De kop van de koalabeer
Rol twee strips (1 centimeter x 100 centimeter) op in een ronde vorm en lijm het uiteinde goed vast, zodat deze niet loslaat.


Duw het midden van de rol met je duimen ongeveer 1,5 centimeter omhoog. Plaats de lijm op de holle kant en wacht tot de lijm droog is. Doe dit bij beide strips, zo blijven de strips in deze vorm.


De holle zijden van de twee strips vormen samen het hoofd. Zet deze twee strips tegen elkaar aan en plak een nieuwe strip van 1 centimeter x 11 centimeter over het middelste gedeelte (waar de twee strips samenkomen).


Het lichaam van de koalabeer
Voorkant van het lichaam.
Rol een witte strook (1 centimeter x 70 centimeter) met een andere grijze strook (1 centimeter x 30 centimeter) op tot één ronde vorm, waarbij de witte strook aan de buitenzijde komt. Zorg er dus voor dat of de strips (bijvoorbeeld met plakband of lijm) aan elkaar vast komen te zitten of het uiteinde goed vast is gelijmd, zodat deze niet loslaat.


Achterkant van het lichaam.
Rol één strip (1 centimeter x 100 centimeter) op in een ronde vorm en duw het midden iets bol. Plaats de lijm op de holle zijde en wacht tot de lijm droog is, zo blijft de strip in deze vorm.


De holle zijden van de twee strips vormen samen het lichaam. Zet deze twee strips tegen elkaar aan en plak een nieuwe strip van 1 centimeter x 11 centimeter over het middelste gedeelte (waar de twee strips samenkomen).


Handen en benen van de koalabeer
Benen.
Rol twee strips (1 centimeter x 30 centimeter) op in een ronde vorm en lijm het uiteinde goed vast, zodat deze niet loslaat.


Handen.
Rol twee strips (1 centimeter x 20 centimeter) op in een ronde vorm en duw het midden iets bol. Plaats de lijm op de holle zijde en wacht tot de lijm droog is, zo blijft de strip in deze vorm.


De neus en oren van de koalabeer
Rol een zwarte strip (0.centimeter 5 x 5 centimeter) – die je zelf in deze vorm knipt – op en maak er een ovale vorm van. Duw het midden iets bol. Plaats de lijm op de holle zijde en wacht tot de lijm droog is, zo blijft de strip in deze vorm.


Rol twee strips (1 centimeter x 30 centimeter) op in een ronde vorm en duw het midden iets bol. Plaats de lijm op de holle zijde en wacht tot de lijm droog is, zo blijft de strip in deze vorm.


Plak alles aan elkaar en je ziet het resultaat!


Tip

  • Op deze manier kun je met kartonnen ribbelstroken ook andere leuke dieren maken.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop