Mini pingu´n

Wat heb je nodig:
  • Stroken ribbel karton
  • Lijm
  • Draadje
  • Kraal
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Het hoofd van de mini pingu´n
Rol twee strips (1 centimeter x 70 centimeter) op in een ronde vorm en lijm het uiteinde goed vast, zodat deze niet loslaat.


Duw het midden van de rol met je duimen ongeveer 2 centimeter omhoog. Plaats de lijm op de holle kant en wacht tot de lijm droog is. Doe dit bij beide strips, zo blijven de strips in deze vorm.


Knip aan de holle zijden van de rollen twee kleine driehoekjes, zoals in het voorbeeld.


Pak een nieuwe strip van 1 centimeter x 20 centimeter en vouw deze strip dubbel en knip in het midden een driehoekje, zoals in het voorbeeld.


Haal het touwtje door de strip heen (met de kraal aan de hobbelige kant van de strip) en leg een knoop als beide uiteinden van het touw door de strip heen zijn gehaald.


De holle zijden van de twee strips vormen samen het hoofd. Zet deze twee strips tegen elkaar aan en plak de strip van 1 centimeter x 20 centimeter (met de kraal) over het middelste gedeelte (waar de twee strips samenkomen).


Het lichaam van de mini pingu´n
Rol een witte strook (1 centimeter x 70 centimeter) met een andere grijze strook (1 centimeter x 30 centimeter) op tot ÚÚn ronde vorm, waarbij de witte strook aan de binnenzijde komt. Zorg er dus voor dat of de strips (bijvoorbeeld met plakband of lijm) aan elkaar vast komen te zitten of het uiteinde goed vast is gelijmd, zodat deze niet loslaat. Duw het geheel met je duimen iets bol, plaats lijm aan de holle zijde en wacht tot de lijm droog is.


Rol ÚÚn strip (1 centimeter x 100 centimeter) op in een ronde vorm en duw het midden ongeveer 2 centimeter bol. Plaats de lijm op de holle zijde en wacht tot de lijm droog is, zo blijft de strip in deze vorm.


De holle zijden van de twee strips vormen samen het lichaam. Zet deze twee strips tegen elkaar aan en plak een nieuwe strip van 1 centimeter x 12 centimeter over het middelste gedeelte (waar de twee strips samenkomen).


Het hoofd van de mini pingu´n
Knip twee strips (0,5 centimeter x 30 centimeter) uit en rol ze op. Maak de uiteinden van de strips goed vast, zodat deze niet loslaten.


Handen en mond van de pingu´n
Knip twee strips (0,5 centimeter x 30 centimeter) uit en rol ze op. Maak de uiteinden van de strips goed vast, zodat deze niet loslaten.


Plak alles aan elkaar en de mini pingu´n is af.
Tip

  • Op deze manier met stroken kun je ook andere leuke dieren maken.

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop