Papieren boom met bloemen

Wat heb je nodig:
  • Papieren zak
  • Schaar
  • Lijm
  • Licht papier
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Rian Papanikola - de Groot
boompjepapierenzak4 Van een oude papieren zak, of ander papier, kun je een leuke boom maken die nog mooier wordt als je er bloemen in vast maakt. Het makkelijkste is als het papier al een beetje bruine kleur heeft dan hoef je aan de kleur namelijk niets meer te doen. Het blad papier moet ongeveer een A4 vorm hebben maar groter kan ook.
Knip het papier in zoals op de foto hieronder. Dus aan de ene kant lange smalle stroken en een de andere kant wat kortere stroken en deze wat dikker laten. De laatste zijn de wortels van de boom en de andere de takken in de kroon van de boom.Zo worden de takken uiteindelijk langer dan de wortels en de wortels worden dikker dan de takken.
Draai dan eerst de wortels steeds rond en dan de stam en uiteindelijk een vijftal (eventueel zeven) takken.Dan knip je van crÍpe papier of ander licht papier kleine bloemetjes. Met bijvoorbeeld vijf blaadjes zoals op de foto's. Teken een hart in de bloemetjes of plak er een rondje papier van een andere kleur in en plak de bloemetjes op de takken van de boom.
Tip

  • Met crÍpe papier kun je ook kleine propjes maken en deze op de takken plakken, dan heb je een heuse amandelboom die er ook mooi uitziet. Of wordt die van jou een appelboom?

Nog een werkje in het thema Bloemen bekijken?
Vaasje
Theezakjes doosje
Bloemen voor moeder

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop