Regenboognaam

Wat heb je nodig:
  • Stiften.
  • Papier.
  • Schaar.
  • Lijm.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • Marieke Gelderblom
regenboognaam1

Een heel mooie manier om bijv. je naam te schrijven is met strookjes papier in regenboogkleuren. En dat is heel makkelijk om zelf te maken.
Neem een vel wit papier bijv. A4 formaat en een doos vol met gekleurde stiften. Net als op foto 1 leg je ze in de kleurvolgorde die jij mooi vindt. Kleur dan op het vel allemaal lijnen van steeds een andere kleur. Je krijgt dan een heel groot gekleurd vlak met alle kleuren van de regenboog. Zie foto 2.
Dan knip je van dat papier allemaal strookjes met de kleuren erop zoals je op foto 3 kan zien. Je kan de strookjes zo dik of dun maken als je zelf mooi vindt.
Deze strookjes plak je dan weer op een ander vel waarbij je de naam van jezelf bijv. gaat schrijven. Dit kan natuurlijk ook een andere naam of tekst zijn
Als je niet genoeg strookjes hebt dan kun je er gewoon nog meer gaan maken. De kleurvolgorde heb je als het goed is nog altijd in de doos liggen.
Een puntje op de i bijvoorbeeld kun je een rondje knippen uit het andere kleine stukje.
Als je dit gedaan hebt kun je jouw kunstwerk ophangen of als cadeau weggeven. Ook kun je het werkje opsturen zodat het als voorbeeld op de site gezet kan worden.

regenboognaam2

regenboognaam3
Tip

  • Je kan ook andere figuren van de gekleurde delen knippen zoals bijv. het hartje op het voorbeeld van mama.

Nog een werkje in het thema kunst bekijken?
Schilderij in kader
Kleuter verfkunst
Glas in lood maken

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop