Varkentje van karton

Wat heb je nodig:
  • Stroken karton.
  • Lijm.
  • Schaar.
  • Touwtje.
  • Belletje of Kraal.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Het maken van een varkentje kan heel leuk met stroken karton zoals hieronder staat beschreven.

De kop van het varkentje
Rol twee strips (1 centimeter x 50 centimeter) op in een ronde vorm en lijm het uiteinde goed vast, zodat deze niet loslaat.

Duw het midden van de twee rollen met je duimen ongeveer 2 centimeter omhoog. Plaats de lijm op de holle kant en wacht tot de lijm droog is. Doe dit bij beide strips, zo blijven de strips in deze vorm.

Knip aan de holle zijden van de rollen twee kleine driehoekjes, zoals in het voorbeeld.

Pak een nieuwe strip van 1 centimeter x 20 centimeter en vouw deze strip dubbel en knip in het midden een driehoekje, zoals in het voorbeeld.

Haal het touwtje door de strip heen (met het belletje aan de hobbelige kant van de strip) en leg een knoop als beide uiteinden van het touw door de strip heen zijn gehaald.


De holle zijden van de twee strips vormen samen het hoofd. Zet deze twee strips tegen elkaar aan en plak de strip van 1 centimeter x 20 centimeter (met het belletje) over het middelste gedeelte (waar de twee strips samenkomen).


Het lichaam van het varkentje
Rol een witte strook (1 centimeter x 30 centimeter) met een andere perzikgekleurde strook (1 centimeter x 20 centimeter) op tot één ronde vorm, waarbij de witte strook aan de binnenzijde komt. Zorg er dus voor dat of de strips (bijvoorbeeld met plakband of lijm) aan elkaar vast komen te zitten of het uiteinde goed vast is gelijmd, zodat deze niet loslaat. Duw het geheel iets bol met twee duimen vanuit het midden.

Rol één strip (1 centimeter x 50 centimeter) op in een ronde vorm en duw het midden iets bol. Plaats de lijm op de holle zijde en wacht tot de lijm droog is, zo blijft de strip in deze vorm.

De holle zijden van de twee strips vormen samen het lichaam. Zet deze twee strips tegen elkaar aan en plak een nieuwe strip van 1 centimeter x 8 centimeter over het middelste gedeelte (waar de twee strips samenkomen).


De poten van het varkentje
Rol vier strips van 1 centimeter x 10 centimeter op en plak het uiteinde goed vast, zodat deze niet loslaat.


De neus van het varkentje
Knip een witte strook (0,5 centimeter x 10 centimeter) uit en rol het in een ronde vorm. Knip ook twee smalle rondjes uit om te gebruiken als neusgaten.


De oren van het varkentje
Knip twee stroken (0,5 centimeter x 10 centimeter) uit en rol het in een ronde vorm. Bewerk het daarna tot twee driehoekvormen. Maak de ronde stroken iets hol en plak lijm aan de holle zijden.


Het resultaat!
Plak het hoofd en het lichaam op elkaar.

Plak ook de poten, neus en ogen en oren op het varkentje en kom tot het volgende resultaat.

Tip

  • Laat je fantasie op hol slaan en maak zo ook andere leuke figuren.

Nog een werkje in het thema dieren bekijken?
Paasmobile met kuikens
Rupsje
Macaroni vlinder

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop