Verras opa en oma met deze knutselwerkjes (artikel)

Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
pexelfotoverrasoma Wil jij je ouders verrassen met een leuk knutselwerkje van je kind? Dit zijn leuke do-it-yourself werkjes die je met je kids kunt maken. Erg leuk om cadeau te doen voor bijvoorbeeld een verjaardag of tijdens de feestdagen. Ook kan je kind natuurlijk opa en oma verrassen zonder specifieke reden. Laat de handjes maar wapperen!

Autospiegelhanger

Je kunt alle kanten op met de autospiegelhanger. Maak bijvoorbeeld een mooie hanger van kleurrijke kraaltjes of hang hier een beschermengeltje aan, zodat opa en oma altijd veilig onderweg zijn. Natuurlijk hebben opa en oma een autoverzekering, maar het geeft een fijn gevoel als ze een mooie talisman hebben ontvangen die hun kleinkind ook nog eens zelf heeft gemaakt.

Zelfgemaakte stamboom

Het is niet alleen erg leuk voor je kind(eren) om zelf een stamboom te maken, maar het is ook nog eens leerzaam om dit knutselwerkje in elkaar te zetten. Voordat jullie aan de slag gaan moeten jullie wellicht wel op onderzoek uit. Hebben opa en oma broers en zussen? En hoe zit het met alle ooms en tantes, neefjes en nichtjes en eventuele overgrootouders? Je kind kan zijn of haar creativiteit vervolgens de vrije loop geven met stiften, potloden, glitters en stickers.

Handafdruk inlijsten

Heb je kleine kids? Dan wil je het knutselen eenvoudig en leuk houden. Koop bijvoorbeeld een canvasdoek, dip de handjes van de kinderen in de verf en druk ze op het doek. Je kunt dit ook doen met de voetafdruk van je baby. Vervolgens kunnen de kinderen het kunstwerkje zelf verder versieren met glitters of tekeningen. In plaats van een canvasdoek kun je ook kiezen voor een witte handdoek en textielverf.

Gepersonaliseerde bloempot

Het is altijd leuk om een bloemetje cadeau te doen, maar aan een plant in een pot hebben opa en oma nog meer. Iedere keer dat ze de plant verzorgen denken ze aan hun kleinkind(eren) en je kunt de pot ook nog eens leuk versieren. De kinderen kunnen de bloempot beschilderen en beplakken met foto's, stickers, stiften en glitters. Dit is een cadeau waar opa en oma jarenlang plezier aan beleven!

Versierde cake

Met zelfgemaakte koekjes of een versgebakken cake zit je altijd goed. De kinderen kunnen helpen bij het maken van het deeg en het uitsteken van de vormpjes. Als je een cake maakt kunnen de kinderen deze versieren met bijvoorbeeld lekkere frosting en sprinkles. Breng de traktatie snel naar opa en oma zodat de lekkernij nog warm wordt opgegeten.
Ben je op zoek naar meer knutselinspiratie? Hier vind je knutsel-ideetjes per thema.
© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop