Man bijt hond
  In Man bijt hond was ik vanaf eind januari 2006 te zien in de wekelijkse rubriek: Wims Fröbelhoek.
  Elke week maakte ik in die rubriek een aantal knutselwerkjes. De werkjes staan natuurlijk ook op deze website en via deze pagina kun je snel de verschillende afleveringen vinden met de directe links naar de verschillende werkjes.
  De laatste uitzending staat bovenin de pagina.
  Ook een knutselvraag voor mij? Stuur me een e-mail en ik probeer hem te beantwoorden. Ook is het mogelijk dat je vraag in mijn nieuwsbrief komt waardoor andere lezers kunnen helpen met het vinden van de knutselantwoorden.

  Veel plezier met fröbelen


  Lente24 maart 2006
  Voor de lente heb ik een kijkdoos gemaakt. Bijna iedereen weet wel wat een kijkdoos is maar er wordt niet vaak aan gedacht er eentje te maken. Het is leuk werk en je kan er natuurlijk beweging in brengen wat het nog leuker maakt.
  Daarna heb ik een placemet gemaakt van gevouwen tulpen. Zulke tulpen kunnen ook kleinere kinderen heel goed maken. Als ze maar even door hebben hoe de hoekjes gevouwen worden.

  Boekenweek17 maart 2006
  Het is boekenweek en daarom maakte ik een beeldje wat eventueel ook als boekensteun gebruikt kan worden. Het beeld stelt een lezend mannetje voor. En natuurlijk kun je het zelf aanpassen in elke houding die je leuk vindt.
  De kijkersvraag ging over oude romannetjes. Die liggen vaak nog op zolder te vergelen en je kan er best leuke kunstwerkjes van maken. Kijk maar eens bij 3D Boek Vouwen. En als je ieder boek op een andere manier gaat vouwen dan zul je zien dat de kunstwerkjes er steeds anders uit gaan zien. Stuur je me een foto van jouw kunstwerk?

  Creatieve kaarten10 maart 2006
  Vandaag waren de pop-up kaarten aan de beurt. Leuke kaarten die bewegen als je ze open doet. Een voorbeeld van een pop-up kaart vind je natuurlijk ook op de site. En een andere manier van pop-up kaarten maken is met wegsnijden van lijnen.
  De kijkersvraag ging over steeds dezelfde figuren, bijv etiketten, maar ook theezakjes. Daarom liet ik een kaart zien gevouwen van theezakjes. Dat is een Bloem van theezakjes waarvan het hart ook als een soort pop-up naar voren komt.
  Natuurlijk staan er op mijn site nog veel kaarten om te maken. Kijk maar eens op de pagina: Kaarten maken.

  Ballonboot3 maart 2006
  Vandaag stond in het teken van de watersportbeurs en daarom heb ik een ballonboot gemaakt. Leuk om een boot te maken die op eigen kracht kan varen. Daarna ook een gevouwen bootje laten zien i.v.m. met de kijkersvraag welke ik weer veranderde in een T-shirt. Hoe dat gaat kun je ook op de site terugvinden.

  Carnaval24 febr 2006
  Dit weekend is het weer carnaval en natuurlijk kun je daarvoor leuke dingen maken. Daarom maakte ik als eerste de steek van de keizer om op je hoofd te zetten.
  En daarna liet ik wat slingers zien die je makkelijk kunt maken. Eerst een paar simpele zoals de vlaggetjes slinger en rondjes slinger. Daarna ook nog een slinger van lichtjes. Hierbij kan de kerstverlichting weer gebruikt worden om ook met carnaval iets leuks te hebben aan het plafond welke ook als het donker is goed gezien zal worden.

  Olympische spelen17 febr 2006
  De olympische spelen zijn volop bezig en in deze uitzending maakte ik een gouden medaille. Wie wil er nu niet een gouden medaille hebben? De omschrijving vind je op de site bij Gouden medaille. Nog een simpele medaille om uit te knippen.
  Daarna ging de kijkersvraag over het maken van een mozaiek.

  Valentijnsdag10 febr 2006
  Valentijnsdag staat in het teken van de liefde en dus komen er zeker hartjes aan te pas. Om een leuk cadeau te geven is het erg origineel om een leuke verpakking te hebben. Daarom maakte ik een Hartjes-tasje. Leuk om te vullen met drop of bonbons.
  En een leuke kaart anoniem versturen hoort er ook bij en die kun je natuurlijk ook zelf maken. Ik maakte een combinatie van twee kaarten op de site. De hartjeskaart en het Springend Hart beide vormde zo een unieke kaart om te versturen. Doe je ook mee?

  Sfeerlichtjes3 febr 2006
  Er zijn deze keer twee soorten sfeerlichtjes aan bod gekomen. De eerste is heel leuk om te maken door kinderen en door het glazen potje ook veilig te branden. Een leeg jampotje versieren met verschillende kleuren papier. De uitleg kun je vinden op de pagina sfeerlichtje.
  Daarna liet ik via de kijkersvraag een waxine-roos zien. Deze is gemaakt van lege waxinecupjes en een oude CD.
  Niet in beeld gebracht maar wel een leuk sfeerlichtje is het jampotje met zijdepapier en raffia. Dus kijk daar ook gerust even.

  Man Bijt Hond Journaal27 jan 2006
  Vandaag was ik te zien in het Man Bijt Hond Journaal. Ik stel mijzelf voor en maak ik het eerste knutselwerkje van Wims Fröbelhoek.
  Het knutselwerkje is in dit geval een Vogel voederhuisje van een leeg melkpak.
  Wat je ook in de boom ziet hangen is een vogel voerrekje wat ook erg makkelijk te maken is en veel vogels lokt.

  De minuut van ...2 dec 2005
  De eerste keer dat ik bij Man bijt hond in de uitzending was.
  Een zelfgemaakt filmpje van mij van precies 1 minuut werd uitgezonden.
  In dit filmpje kwamen een aantal surprises in beeld welke natuurlijk zeker van pas kwamen zo vlak voor Sinterklaasavond. Het eerste wat gemaakt werd was een overhemd en daarna maakte ik nog een vis, muisje en clown met het werkje: Inpakken en ...