Fimo armbanden

Wat heb je nodig:
  • Fimo klei.
  • Naald.
  • Draad.
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Dit idee is ingezonden door:
  • JoŽlle van Houts
armbanden3 Wil je moeder verrassen met een prachtige armband dan moet je hem eens zelf proberen te maken van fimo klei. De klei is in heel veel kleuren te krijgen en door het combineren van kleuren krijg je prachtige kralen. En deze kralen kun je weer rijgen tot een mooie zelfgemaakte armband.
Je zoekt eerst een aantal kleuren uit, bijvoorbeeld 3 kleuren.
Dan maak je allemaal plakjes die heel dun zijn. Je maakt die 3 of 4 per kleur en dan leg je die allemaal op elkaar in een volgorde hoe je de kleuren wilt hebben.
Als ze er allemaal op liggen dan druk je het een beetje plat zodat je een groter oppervlak krijgt. Dan snijd je het in stukjes, bijv. in vierkantjes. Je kan ze ongeveer 1 vierkante centimeter maken of nog kleiner, dat kun je zelf beslissen want het is maar net hoe groot je de kralen wilt maken.

armbanden2 Dan de kralen rond rollen of je maakt ze langwerpig. Er een andere vorm van maken kan natuurlijk ook net wat je bedoeling is.
Hierna door de kraal een flinke naald prikken omdat er natuurlijk wel een gat in moet zitten voor het rijgen.
Na het afbakken kun je de kralen dan in een bepaalde volgorde rijgen en heb je een prachtige armband.

armbanden1
Tip

  • Als je gaatjes gaat prikken dan kan de klei weer vervormen. Als je dat wilt voorkomen kun je de zachte kralen ook even in de koelkast leggen. Dan gaan de gaatjes er later makkelijker in zonder vervormen.

Nog een werkje in het thema moederdag bekijken?
Servettenvaas
Fotolijst met draad versieren
Bos bloemen cadeau

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop