Baby kunstwerk voor Moederdag

Wat heb je nodig:
  • Behang
  • Vingerverf
  • Oude lijst
  • Foto's
  • Lijm
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Als een kind nog een baby is dan valt er nog niet veel mee te knutselen. Ze kunnen namelijk nog niet veel. Wil je voor de moeder samen met de baby toch iets leuks maken voor Moederdag? Maak dan een kunstwerk met foto's.

Trek de baby een oud overhemd aan, om niet alles onder te laten zitten, en zorg dat je minimaal met twee personen bent. Eentje houdt de baby in de gaten, neemt hem op schoot en vult de handen, en de ander maakt de foto's en zorgt dat de baby gewassen kan worden nanderhand. (Zet alles vast klaar, bak water, washand, handdoek.)
Begin met het stuk behang neer te leggen voor de baby en maak dan de beide handen van de baby lekker gevuld met vingerverf. Gebruik verschillende kleuren. Laat hem dan lekker kliederen op het behang. Vooral omdat de vingerverf vreemd en nattig aanvoelt zal de baby vast wel lekker knoeien en zo een "kunstwerk" maken.
Ondertussen maakt de andere allemaal leuke foto's van de baby in actie.

Dan de baby weer schoonwassen en zorgen dat de moeder later natuurlijk niet ergens nog verf tussen de vingers kan vinden of aan de oren. Anders is de verrassing weg!
Dan het kunstwerk in de lijst verwerken en van de foto's die gemaakt zijn plak je de leukste ook op het behang. Je krijgt zo een prachtig Moederdag cadeau gemaakt door het kind en opgeleukt met de foto's van de actie.

babykunstwerk
Tip

  • Als het eerste "kunstwerk" niet zo bijzonder is begin dan gerust op een nieuw stukje behang opnieuw. Zolang de baby het naar zijn zin heeft kun je kijken wat het gaat worden.

Nog een werkje in het thema baby bekijken?
Giraffe kraammand
Kinderwagen
Babyzitje Paard

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop