Knopenketting

Wat heb je nodig:
  • Knopen
  • Draad
  • Naald
  • Kraal
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
knopenketting1 Als je nog een verzameling oude knopen hebt kun je voor moeder op Moederdag een prachtige knopenketting maken. Maar je kan ook voor jezelf zo'n mooie ketting maken.
Begin met het uitzoeken van knopen in kleuren die mooi bij elkaar passen. Allemaal tinten van dezelfde kleuren of juist heel veel verschillende kleuren door elkaar. Je kan ook kiezen voor allemaal knopen die ongeveer even groot zijn en voor verschillende afmetingen. Dan kun je bijvoorbeeld de kleine aan de buitenkant doen en de grootste in het midden.

Neem een draad en vouw deze dubbel zodat er aan het uiteinde een lus komt. Die kun je later gebruiken voor het makkelijk om doen van de ketting. Dan ga je de knopen aan de dubbele draad rijgen met de naald. Doe dat in het patroon zoals je op de tekening ziet.
Ben je klaar en is de knopenketting lang genoeg dan knoop je een kraal of nog een andere knoop vast aan het draad die door de lus aan de andere kant past. Daarmee doe je de ketting om je nek.
Trek de draad tussen de knopen niet te strak vast anders komen de knopen niet zo mooi te zitten.

Knopen met twee gaten erin is maar op 1 manier te rijgen. Als je knopen met vier gaten hebt dan moet je twee tegenover elkaar liggende hoekpunten nemen om de draad doorheen te doen. Anders komt de knoop niet mooi in het midden.

knopenketting3

knopenketting2
Tip

  • Als je wilt experimenteren kun je ook andere manieren van rijgen proberen en kijken hoe de knopen dan bij elkaar komen.

Nog een werkje in het thema verjaardag bekijken?
Krans van ballonnen
Giraffen trakteren
Aardbei ballon voor feest

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop