Puzzelstukjeshart

Wat heb je nodig:
  • Hart van karton
  • Puzzelstukjes
  • Lijm
  • Kwast
  • Verf
  • Ophanghaakje
  • Versierspullen
Voor dit knutselwerkje geldt © Copyright www.knutselidee.nl
Een mooi Moederdag cadeau om te maken is een hartje met allemaal puzzelstukjes langs de rand geplakt. En natuurlijk komt er dan in het midden een mooie foto van jezelf. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je genoeg puzzelstukjes hebt, maar ergens ligt vast wel een oude puzzel met de juiste stukjes.


1) Begin met een stuk karton en teken daar een hart op. Dit hart moet je dan uitknippen aan de buitenkant en de binnenkant waarbij je ervoor moet zorgen dat er een flinke rand overblijft zo groot als de puzzelstukje ongeveer zijn.


2) Dan ga je de eerste rijs puzzelstukje op het karton plakken en volg je gewoon het hart. Je mag ze best een beetje kriskras over het hart en naast elkaar plakken.


3) Aan de zijkanten mag je best een beetje over de rand gaan want er komen nog een paar lagen van puzzelstukjes bovenop.


4) Je gaat zo door tot je zeker drie lagen geplakt hebt. Misschien is het zelfs mooier om er maar meteen vier te doen. Hoe meer lagen hoe steviger het hart ook wordt. Plak de stukjes niet bovenop het vorige stukje maar verdeel de nieuwe laag weer over de andere zodat allerlei gaten hiermee gedicht worden.


5) Als je klaar bent laat je de lijm even drogen en daarna ga je het geheel in een mooie kleur verven. Je kan goud of zilververf gebruiken maar ook een andere mooie kleur kun je nemen. De kleur die je moeder het mooiste vindt misschien wel!


6) Als de verf ook droog is kun je het hart eventueel nog een klein beetje versieren met bijvoorbeeld bloemetjes. Of leuke lintjes.


7) De foto die in het midden moet komen kun je uitknippen met een kartelschaar. Misschien is de foto iets te klein maar dan kun je hem altijd op een groter vel plakken wat wel goed in het hartjeslijstje past. Hier is gekozen voor een foto waarbij men op de kop hangt zodat de tekst achterop het hartje iets wordt als: "Mam, ik ben helemaal ondersteboven van je."


8) Pas de foto even goed achter het hartje en kijk hoe hoog hij in het lijstje geplakt moet worden. En dus zie je ook meteen als er zoals hier aan de zijkant nog een stukje papier bij moet. Een mooie strook papier in een goede kleur lost het wel op.


En dan is het hart helemaal af en kun je hem cadeau geven op Moederdag. Je moeder zal er vast een heel mooi plekje voor vinden.
Hieronder een paar voorbeelden.Tip

  • Kun je echt niet aan puzzelstukjes komen dan kun je ook iets heel anders proberen om op de rand te plakken. Bijvoorbeeld knopen, schroeven of pasta.

Nog een werkje in het thema valentijnsdag bekijken?
Valentijnhart
Hartje met chenilledraad
Valentijn panda. (Valentijnsdag)

© Knutselwerkje van www.knutselidee.nl


Wat vind je van dit werkje?

spatje

Meer tips
Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop