Knutselen voor jonge kinderen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 132
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik knutsel heel veel met mijn kinderen, waarvoor nog eens dank aan de mensen van deze site voor de leuke ideetjes. Mijn zoon van 4 kan al heel leuke werkjes maken, maar mijn dochter van 2 is voor de meeste dingen nog wat klein. Heeft er iemand leuke knutselideetjes voor een lieve meid van 2 jaar die dolgraag mee knutselt?
Groetjes en nog veel knutselplezier, Cindy.


Je kan met verschillende stukken groen op een heel eenvoudige manier een soort schilderijtje maken.
Neem een stuk karton, veel groen, enkele bloemetjes en touw. Knip of snij kleine gleufjes aan de boven- en onderkant van het karton. Schik al het groen dat je wilt gebruiken op het karton. Als het goed ligt, ga je met touw in de gleufjes die je vooraf maakte.
Heel eenvoudig en mooi schilderij, ook als het gedroogd is.
Groetjes
Tine

Met (neger)zoenen en eetpapier is er wel een leuk idee. Je knipt uit stukjes eetpapier oortjes en oogjes en dan kan uw dochtertje deze erop zetten en versieren.
Noek

Brooddeeg, eerst iets kneden en maken, daarna bakken en daarna kan ze het later ook verven;
Verven met natuurlijke verf, dus met bietensap, spinazievocht, uienvocht (als je het gekookt hebt). Je kan dit vermengen met bindmiddel zoals aardappelmeel of maizena. Het is dan niet erg als ze per ongeluk wat op eet.
Laat haar plakken met bindmiddel: allemaal mozaiekfiguurtjes op papier of karton (te koop bij hema) of op een houten doosje (Xenos).
groetjes, Marjan

Vingerverven, kleien, stempelen, plakken, boekjes verscheuren en collages maken.
Kliederen met verf op een blad waaruit je dan een figuurtje knipt, bijvoorbeeld een bloem of een hartje, een mannetje, ...
Voor Vaderdag een T-shirt met handjes volzetten met textielverf, zeker weten dat dit zijn lievelings-t-shirt wordt. Voor Moederdag het zelfde doen op pannenlappen of een keukenhanddoek die dan als tafeldoekje kan dienen op een dienblad.
Mijn zoontje van 2 is gek op steentjes, deze schilderen en beplakken en laten dienen als presse-papier of in een schaal leggen op de tafel als decoratie.
succes verzekerd.
groetjes, Tiny

Met zo'n kleintje is het leuk om te knikker verven. Pak een doorzichtig bakje met deksel, doe op de bodem een papiertje, op het papiertje een paar druppels verf en doe er wat knikkers in. Deksel op het doosje en dan laten schudden, je krijgt er prachtige resultaten mee, zeker als je er verschillende kleurtjes verf in doet.
Van het geverfde papier kun je leuke werkjes maken, bv. kaartjes mee versieren.
Succes ermee Jacqueline Kluitman
--
-- Verven met en knikker
--

Wat ook leuk is voor zo'n kleintje, koop doorzichtige bollen, deze zijn in hobby winkel in allerlei vormen, doe in de bol verf en 1 of 2 knikkers, doe de bol dicht en dan even laten schudden met de bol en de bol wordt van binnen geverfd.
Leuke resultaten, en verschillende kleuren bollen geven een leuk effect, we hebben dit met Pasen met een groep ouderen gedaan.
Jacqueline

Neem een grote tekening over uit een kleurboek voor peuters. Laat je dochter propjes maken van allerlei kleuren crepe papier en hiermee de vakken invullen door de propjes op het papier te plakken.
Succes
Corrie van der Steen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop