3D-kit in tubes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 173
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Heeft iemand misschien nog een tip voor het gebruik van de tubes 3d kit? Bij mij gaan ze altijd heel snel kapot, dan barst de tube open. Ik gebruik die van de Action van het merk Lero.
Wie heeft goede ervaringen met een ander merk en waar kan ik dat kopen?
Met kleine spuitjes werken (die je vult met siliconenkit uit de bouwmarkt) vind ik lastiger, als je dan een poosje geen kaarten maakt, kan je het spuitje moeilijk schoon krijgen en dus weer weggooien.
Ik bewaar nu de spuitmondjes van de tubes en laat de kit in het spuitmondje opdrogen waarna je het gemakkelijk er uit kan trekken en opnieuw kunt gebruiken.
Maar ik sta open voor handigere of betere oplossing voor dit kit probleem.
Evelyn de Vries.


Ik gebruik spuitjes van de apotheek, als ik klaar ben met kaarten maken trek ik het hendeltje iets terug zodat aan de voorkant wat lucht komt en sluit hem met het gele dopje af. Zo droogt de lijm niet uit.
Groetjes Jannie

Ja ik had het zelfde probleem, wat doe ik nu? Ik doe nu eerst veel 3D plaatjes knippen en plak ze allemaal tegelijk en doe ze in een doos bewaren. Ook makkelijk dan kan ik ook gelijk een kaart afmaken als ik die geborduurt heeft. Veel plezier
Janny havenaar

Ik heb Prima ervaringen met Bison Siliconenkit glas (wel duurder dan Action uiteraard). De andere 3D kitten zijn mijn in de loop der jaren eveneens slecht bevalllen, dus bovenstaande is mijn keus.
Verkrijgbaar in elke goede Doe het Zelf zaak. Houd er wel rekening mee, dat wanneer je een lange poos geen kaarten maakt, ook Bison gaat verharden,
hoop dat je zo voldoende weet,
groet Jeanet

Zelf gebruik ik de kit van de Gamma die je in een kitspuit doet. (lekker goedkoop) Kopje eraf snijden en het tuitje erop draaien. Als je de spuit een tijdje niet gebruikt wordt alleen de kit in het tuitje hard. Draai er dan de oude tuit vanaf en zet er een nieuwe op en je kunt weer verder. Laat wel een hoop kaarten bij mekaar komen zodat je al een halve spuit verbruikt. Is nog altijd stukken goedkoper als de tubes van Action.
Vindt je zo`n grote kitspuit lastig dan kun je bij de apotheek voor 10 cent kleine spuitjes krijgen die je vult uit de grote Kitspuit. Wil je nou echt niets wegooien dan moet je 1 maal per week een klein stukje kit uit de kitspuit duwen, zo wordt hij nooit hard.
Ans Maas Masotte.

Ik gebruik silicone van de firma DL CHEMICALS uit Waregem ( B). Het is op de markt als Parasilico en het zijn tubes van 90 ml.
Ik duw meestal een dot uit op een stukje stevig plastiek. Hier neem ik dan een beetje en struik het met een houten tandenstoker open of de gewenste afbeelding en op de gewenste dikte. Ik doe meestal verschillende afbeeldingen in een keer. Dus knip ik mijn afbeeldingen uit en leg ze mooi apart.
Hierna bol ik iedere afbeelding lichtjes op. Dit heeft een vloeiender lijn als eindresultaat. Het grootste leg ik dan met de afbeelding naar omhoog en plaats er steeds een kleiner op. Ik blijf ook enkele millimeter van de rond. Laat ze dan een nachtje indrogen.
Als de afbeelding dan in 3D klaar is kleef ik ze op met foamtape of met dubbelzijdig plaksel. Hierdoor voorkom je vetvlekjes op de afbeelding en op het kaartkarton. Moet ik grote afbeeldingen doen dan spuit ik de dot op de afbeelding.
Soms gebruik ik een spuit maar ik vind dit knoeien voordat ik kan beginnen. (Als ik ergens anders ga knutselen neem ik niet teveel mee)
genegen, Marleen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje