Maken voor 50 Jaar getrouwd

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 057
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Mijn ouders zijn volgend jaar 50 jaar getrouwd. Nou zou ik het ontzettend leuk vinden om iets blijvends voor hen te maken, maar kan nog niet echt op een idee komen, kan jij mij helpen?
Alvast bedankt
Jolanda


Voor mijn ouders heb ik een stamboom gemaakt toen ze 50 jaar getrouwd waren. Uit karton heb ik een boom, zonder blad maar wel met wortels, gemaakt met in ons geval drie takken. Onder de wortels heb ik de foto's van de ouders van mijn ouders geplakt.
Links van de stam een recente foto van mijn vader, rechts van mijn moeder.
Op de stam de trouwfoto.
Per tak heb ik als blaadjes de foto's van de kinderen met partner en kleinkinderen gehangen. Van groen papier heb ik smalle blaadjes geknipt en met goud de namen en geboortedata er op geschreven. Deze bij de foto's geplakt. Je kunt er nog wat andere blaadjes bijplakken om het een mooier geheel te maken.
Dit heb ik in een fotolijst van 40 x 50 gedaan. Ze vonden het een supercadeau.
--
Voor mijn schoonouders heb ik met hun 40 jarig trouwfeest een stamboomboekje gemaakt.
Een beetje in scrap-stijl. Een ringbandboekje gekocht A-5 formaat. De voorkant heb ik eerst mooi versierd. Binnenin eerst 2 bladzijden met opa van vader, met naam en geboortedatum, moeder van vader, vader zelf.
Dan ook zo van moeder, vervolgens de trouwfoto, dan kind 1 als baby, als volwassene, de partner, kleinkind 1&2 (een tweeling in mijn geval) dan kind 2 als baby, als volwassene enz enz. Verder nog een mooie foto van hun hond erbij.
Alle bladzijden mooi versierd met dessinpapier e.d.
Dat boekje ligt sinds die tijd op de tafel en wordt echt vaak even ingebladerd.
Groet,
Marga

Ik weet niet hoe het met jouw ouders is, maar de meeste mensen van die leeftijd, ze zullen verm. 70+ zijn, zijn of worden vaak wat minder mobiel, zijn gek op hun kinderen en vooral (achter)kleinkinderen, en vinden het heerlijk oude verhalen (event. aan de hand van oude foto's) nog eens op te halen. Ik heb geen idee hoeveel tijd je nog hebt om eraan te werken, en of je dat met anderen samen kunt of wilt doen, maar hier alvast twee ideeën:
Het eerste, beslist niet origineel, maar wel leuk (al enkele keren gezien bij anderen):
Vraag allen die betrokken zijn bij het 50 jarig huwelijk (misschien geven ze een feest?) of anders hun (oude) buren, vrienden, kennissen en natuurlijk de dichtbije en wat verdere familie of ze op een vel papier (A-4) iets willen schrijven, tekenen, een foto plakken en er iets bijschrijven of verzin het maar. Iedereen levert zijn A-4 in en dan kan je het in een multomap aanbieden als cadeau van allemaal, of iedereen geeft het op het feest en dan ontstaat het boek daar ter plekke. Om het netjes te houden kan je elk A-4 in een plastic omslag je, je weet wel die je per 25 of 50 of 100 kan kopen ('showtassen' heten ze officieel geloof ik...). Zo krijgen ze een geweldig boek met herinneringen aan gebeurtenissen die ze misschien zelf vergeten waren, anekdotes, foto's die ze zelf nog nooit gezien hebben, vrolijke tekeningen van de kids enz. van hun hele 'sociale omgeving'.
Het tweede, iets origineler maar erg veel werk (zelf ervaring mee):
Maak een overzicht van die vijftig jaar van hun leven aan de hand van hun en jouw foto's (ik neem aan dat die er wel zijn?) en vul dat aan met foto's van event. jouw ooms en tantes, neven, nichten, etc. Hoor ook de verhalen van die ooms, tantes, neven, nichten etc. aan als je bij hun op bezoek gaat om de foto's op te halen. Maak van de foto's foto's of dia's (of laat dat doen bij een fotograaf - hoewel dia's ouderwets begint te worden), plak de foto's in een boek, of in geval van dia's maak er een mooie diaserie van, schrijf de verhalen leuk op of maak er een powerpointpresentatie van die je op een schijfje zet (hoe modern zijn je ouders, hebben ze een computer waar ze dit zelf naderhand ook nog op kunnen bekijken?)
Nog een heel andere mogelijkheid is een aanknopingspunt vinden in iets waar ze altijd belangstelling voor hebben gehad of nog hebben en dan iets maken of kopen dat daarmee verband houdt.
Nou, veel succes! Marjan

Wat een tijd, 50 jaar getrouwd, dat moet zeker met iets blijvends gevierd worden.
Wat misschien een leuk idee is: Iedereen, die is uitgenodigd of waarvan je zeker weet, dat ze komen, schrijven meestal in een boek een wens met een gewone handtekening. Dat is leuk, maar saai.
Het is veel leuker om een boekluxe map te maken (die zijn in de betere fotowinkels of kantoorboekhandels te koop) met losse bladen. Je stuurt iedereen zo´n blad. En vraagt of ze dat blad willen versieren en een persoonlijke wens erbij.
En voor een bepaalde datum terug laten sturen. In de map doen, en dat tijdens het feest aan het bruidspaar aanbieden. Wij hebben dit al vaker gedaan, en het is steeds weer een groot succes.
Want ieder maakt zo´n blad op zijn eigen manier. Met herinneringen, of met 3D of met een mooi gedicht enz. De mogelijkheden zijn groot. Maar daar horen ook de kinderen bij, hé, en kleinkinderen, die moeten net zo goed een blad maken. Dus iedereen.
Het is onze ervaring, dat het een héél speciaal boek wordt.
Dit was mijn tip!
Petra.

Wat dacht je van een abc-scrapbook. de spullen kan je in een hobbywinkel aanschaffen en je kan je eigen identiteit eraan geven. Meer scrapideeën staan op internet.
Groetjes Rhodie


Voor mijn ouders heb ik een planten vaas (pot met onderschaal). Het werkstuk heb ik zelf gemaakt ik heb de hobby pottenbakken. Eerst de onderschaal rood en witte klei gemengd zo dat het een marmer effect krijgt.
De pot rond onder 30cm hoog 40cm boven is de pot ook 30cm rond en in de midden 40cm. De pot is met engobe (rood kleurend groffe klei 0.2mm)bestreken. In de midden heb ik 2 in elkaar verstrengelde ringen gemaakt met goudglazuur met een 50 erin. Het geheel gebakken met glansglazuur.
Ik heb een stelitzia reginae (paradijs vogel plant) van 7 jaar oud dan komt er pas bloem in. Mijn ouders waren er blij mee en is dit misschien een idee om ook zoiets te maken op keramiekpagina vindt je vast een adres om dit te maken.
Met vriendelijke groet.
Toon Naenen.

Toen mijn ouders 25 jaar getrouwd waren hebben wij bij iemand die dat heel goed kon, een knipsel stamboom laten maken. Je kan er echt alles van hun leven samen in laten verwerken.
En ook ooit een boek in een lijst. Van een oud boek met lijm de bladzijden aan elkaar plakken, de laatste bladzijde aan de hoeken omkrullen dan wit schilderen, dan met patina 'oud' maken en dan versieren met droogbloemen en iets van een gedicht of een wens er in. In een mooie bewerkte lijst met glas ervoor en je hebt een prachtig herinnerings document.
Groeten van Ina

Wat leuk zou zijn is een stamboom. Beginnende bij je ouders of verder. Je teken een boom op een vrij groot formaat. En plaats bij de takken foto's van de kinderen en kleinkinderen. (pasfoto's). Je ouders plak je op de stam als je tenminste van hun uit begint. Je laat dan iedereen een wens of iets dan opschrijven en plakt het erbij.
Groeten van,
Shireen

Een scrabboek maken met mooie momenten uit hun leven.
Je kunt scrabboeken kopen bij hobby winkels en volgens mij heeft de Blokker en/of Kruidvat deze ook. Zijn complete boeken met diverse dingetjes om je foto's zo mooi/leuk te maken als je zelf wilt.
Zitten bijvoorbeeld ook van die kleine nopjes in om 3D foto's te maken, schaar (golvenschaar), goud en zilver pennen, en nog een aantal dingetjes. Ik heb vorig jaar een scrabboek gemaakt, met daarin een leuke foto's van mijn dochter (van baby t/m 2 jaar), alle opa's en oma's waren er helemaal weg van.
Groetjes
Saskia Duermeijer

Toen mijn ouders 50 jaar getrouwd waren, hebben we als kinderen een boek voor hen gemaakt. We hebben hun leven samen ingedeeld in thema's, zoals bijvoorbeeld de huizen, de kinderen, huisdieren, vakanties. Dit hebben we uitgewerkt met foto's, kleine tekstjes en wat versieringen. Verder hebben we als kinderen en kleinkinderen allemaal een pagina gevuld waarin we iets voor mijn ouders geschreven hebben, bijv. een dierbare herinnering, wat ze voor ons betekend hebben, een foto.
Als laatste hebben we ook andere familieleden en vrienden en kennissen van mijn ouders gecontacteerd en gevraagd of ze op een A4 blad iets voor mijn ouders wilden schrijven. Hier zijn ook hele mooie reacties op gekomen. Het is wel wat werk, maar ik weet dat mijn vader nog regelmatig het boek bekijkt.
Met vriendelijke groeten,
Janneke

Mijn ouders waren 12 okt j.l. 40 jaar getrouwd. Wij hadden de genodigde voor het feestje,maar je kan ook gewoon naaste familie en kennissen vragen als er geen feestje is , een briefje gestuurd met 2 gekleurde A6 kaartjes erbij met de vraag of ze daar een herinnering of lekker recept of leuke foto enz op willen zetten.
Als ze deze dan ruim voor de datum terug sturen kan je er een leuk boekwerk van maken. Ik had een multo map gekocht in A5 formaat met foto hoezen er in. Daar heb ik A5 platen in gemaakt en de kaartjes op geplakt.
Mijn ouders waren er erg blij mee en hadden de eerste dagen heel veel te lezen .
Zo heb je ook meteen een soort receptie album maar dan heel persoonlijk.
Succes Caroline Blaauw

Mijn ouders waren 2 jaar geleden 55 jaar getrouwd en ik heb een fotoalbum gekocht en daar alle kinderen -klein en achterkleinkinderen een stukje voor ze in laten schrijven. Kris kras door het hele album heen. Daar tussendoor heb ik de foto's geplakt die over de hele dag genomen zijn. Het is erg mooi geworden en er staan vele lieve ontroerende stukjes in. Een album wat zo even gepakt kan worden om door te lezen. Je kunt het zelf nog iets mooier maken door creatief met de foto's bezig te gaan.Misschien kun je hier wat mee. Ook had ik bij hun 50 jarig huwelijk een ouderwets album gekocht waar je de foto's tussen kunt steken en had foto's genomen vanaf de verkeringstijd tot het heden en bij iedere fase had ik een verhaaltje op rijm gemaakt, dit was ook erg leuk, je gebruikt leuke voorvallen uit hun leven. Nu hebben wij een grote familie en dat maakte het iets gemakkelijker. Ik hoop dat er bruikbare informatie bijzit. In ieder geval veel succes.
Groeten Marina Dijksman Terschelling.

Een soort ganzenbordspel maken met opdrachten die te maken hebben met hun leven of een kwartetspel. Bij mijn ouders bv. een kwartet van de vakantielanden, de woningen, de kinderen, de aangetrouwde kinderen, de auto's, goede vrienden etc.
Groetjes Margé


Wil je ook nog een leuk cadeautje met een wenskaart opsturen? Kijk dan eens bij Greetz

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje