Aanwezigheidskalender

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 098
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben kleuterleidster bij de 4 -5 jarigen. Ik wil deze vakantie nog een nieuwe aanwezigheidskalender maken. Mijn vorige kalender was een beer die sliep op een wolk. Elke kleuter had zijn eigen sterretje,dat hij of zij dan elke dag kon omdraaien, zodat zijn foto te voorschijn kwam.
Heeft er soms iemand een leuk idee om een aanwezigheidskalender in hout te maken ?
Groetjes,
Magda


Ik heb zelf ooit eens een grote boom gemaakt met appeltjes. Op de achterkant zat een foto van het kind was, het kind aanwezig hing er een foto, bij afwezig was het appeltje rood met de naam van het kind er in.
Je kunt de boom ook aanpassen aan het seizoen,in de winter kale takjes tussen de foto's en in de herfst herfstblaadjes enz
Groetjes Yvonne

Wat dacht je van een reuze-ei en de leerlingen zijn kuikentjes. Das altijd leuk!!!
Of een tv en de kindjes zijn acteurs/actrices.
Ik hoop dat ik je kon helpen, veel plezier in de klas!
-xxx-
Saar

Op ons kinderdagverblijf hebben we ook een soort aanwezigheidskalender. We hebben van ieder kind (peutergroep) 2 foto's gemaakt. 1 met de handjes voor het gezicht en een zonder. We gebruiken 2 doosjes om ze op te hangen, ze moeten namelijk in elkaar passen. De foto met de handjes voor de ogen op het grootste doosje en de andere op de doos die erin past. We prikken de doosjes op de wand. Zo kun je 's ochtends als je er bent je foto omhoog zetten en als je weggaat, weer naar beneden. Ook voor de leidsters hebben we iets dergelijks gemaakt, maar dan een platte versie die op een magneet bord hangt!
Succes
Kitty Lijten

Een idee; een paddestoel rood met witte stippen. Zaag daarvoor een paddestoel uit bijv. MDF. De hoed verf je rood en het steeltje bruin. Daarna zaag je rondes uit. En verf deze wit. Bovenin de stippen bevestig je schilderijhaakjes of boor je kleine gaatjes waardoor je de stippen aan de paddestoel kunt ophangen. In de hoed van de paddestoel bevestig je spijkertjes, waaraan de witte stippen gehangen worden. Op de ene kant van de witte stip, kun je de naam/foto van het kind zetten. De stippen kunnen op deze manier gemakkelijk door het kind zelf omgedraaid worden. Veel succes.
Erica

Je kunt van hout een clown zagen. Als je die clown een hele grote ruitjesbroek en eventueel ook ruitjesshirt geeft, kun je via scharniertjes de ruitjes open laten maken. Daar moet dan wel een dunne ondergrond achter zitten, zodat je op die ondergrond de foto van een kindje kunt plakken. Als het deurtje open is, is het kind aanwezig.
Groetjes en succes!
Petra

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop