Leuke activiteit

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 129
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik werk in een peutergroep voor gehandicapte kinderen. De kinderen zijn allemaal rond de 3 jaar en hebben een achterstallige ontwikkeling.
Met deze kids wil ik graag een leuke activiteit uitvoeren met vingerverf. Weet iemand iets leuks, maar niet iets standaards dat met vingerverf te maken is?
Stagiaire FO dagcentrum 2


Wij hebben met het thema circus clowntjes gestempeld. Ze mochten dat met allerlei kleuren doen. En ze zagen ook dat je kleuren kon mengen. Ze hebben alleen de broek gedaan en het gezicht geknipt en geplakt maar
die kun je ook laten kleuren als je een tekening op internet zoekt.
groetjes Marijn

Ik heb ooit op de Pabo geleerd om met de vingerverf een 'dunne' kliederzooi op je tafeltje te maken, daar weer met je vinger een tekening in te maken, en dan met een groot vel papier af te dekken. Dan met je handen zachtjes over het papier strijken, of met je handen zachtjes op de tafel slaan. Wanneer je het hele papier gestreken of geslagen hebt, dan voorzichtig er weer afhalen. Dit kun je een paar keer herhalen. Zo leer je ze een klein beetje de druktechniek aan. Ook leren ze dat datgene wat ze tekenen of 'schrijven' er in spiegelbeeld op komt te staan.
Ik heb dat zelf altijd heel erg leuk gevonden om te doen.
Je kunt dit ook doen met behangplaksel waar je schoolverf voor de kleur aan toegevoegd hebt.
Anna

Maak bloemen van de handen van kinderen.
De handpalm bv. geel en de vingers wit, dan krijg je een margriet. Het handje dan drie keer afdrukken in verschillende richtingen zodat je overal de vingers (bloemblaadjes) krijgt. De handpalm (het hartje) steeds op dezelfde plaats.
Het is even een werkje, maar het resultaat is erg leuk. Ik heb het samen met mijn dochter gedaan, toen net 2 en we hebben een zonnebloem gemaakt (handpalm bruin en vingers geel)
Succes ermee.
Groetjes Josien

Toen ik zelf in groep 2 zat gingen we onze ene hele hand insmeren met bruine verf en afdrukken op het papier. Dat moest een haan voorstellen, maar er moest natuurlijk wel wat aan veranderen. Een hanenkam en een snavel. Om de haan heen maakten we gele kuikens, van vingers in gele verf. Daar kwamen ook snavels aan. Heel leuk om met Pasen te doen.
Randi

Je zou met verf een mooi kunstwerk kunnen maken. Laat de kinderen de verf door een rietje wegblazen op een groot vel wit papier. Door de kleurkeuze en de verschillende kracht van blazen krijg je een heel leuk effect. Heb thuis een schilderij aan de muur hangen dat gemaakt is door mijn eigen zoon die ook gehandicapt is. Bovendien trainen de kinderen hierbij ook de mondmotoriek al spelenderwijs.
Succes en heel veel groetjes aan de kinderen.
Marian

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop