Activiteiten volwassenen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 138
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik loop stage voor mijn spw opleiding en ik geef activiteiten aan volwassen op een dagbestedingscentrum voor mensen met een psychisch stoornis. Nu heb ik al heel veel activiteiten van de website gehaald maar er staan er ook veel die ik niet echt met volwassenen kan doen. Dus mijn vraag: wie heeft er iedereen voor mij om te doen met volwassen mensen in het dagbestedingscentrum.
Els Kraayvanger


Is Mandala kleuren niks voor deze mensen. Op internet heb je er zat van :D
Groetjes Madelon

Een leuk idee? Nodig: allerlei kleuren restjes garen, oude glazen of lege potjes, modpodge, waxine lichtje (echt of op batterij).
Het glas eerst insmeren met modpodge dan in verschillende richtingen het garen eromheen winden. B.v. rood horizontaal, geel overdwars van boven naar beneden en blauw daar tegenin. Zo kruizen de kleuren elkaar. Daarna nog aflakken met modpodge en laten drogen. Extra feestelijk, b.v. voor kerst, een verjaardag of huwelijk is de laatste laag met modpodge glitter. Het mooiste is dan om de glitter eerst te mengen met wat gewone modpodge anders wordt het wel erg veel glitter. Waxinelichtje erin en klaar.
AnnaMarie ten Haken

Ik denk dat je het bij volwassenen vooral moet zoeken in dingen met een functie.
* Houten sigarendoosjes (of houten doosjes van Xenos) verven, beplakken etc. als sieradenkistjes
* Servies beschilderen
* Kussen versieren (patchwork, borduren etc.)
* Breien is nu weer helemaal hip, maak sjaals.
Met vriendelijke groet
Anita Jongkind

Kunnen de mensen daar ook haken? Maak pannenlappen die zijn meestal wel te doen met wat begeleiding.
groetjes Corrie

In de bibliotheek zijn prima informatieve boeken te leen met leuke ideeŽn. Of kijk eens in de hobbybladen.
Zelf denk ik aan kettingen maken van bijvoorbeeld zelfgemaakte kralen van klei.
Schilderen van een schilderijtje met acrylverf op doek. Bijvoorbeeld voor een kind of kleinkind. Als voorbeeld kan je een kleurplaat nemen van een site waar ze kleurplaten aanbieden. Eventueel vergroten met een scanner of kopieermachine.
Felicitatiekaarten maken m.b.v. verschillende technieken, denk aan origami, zandschilderen, borduren op papier, 3d plaatjes, stempelen enz.
Het hangt er helemaal van af wat je zelf leuk vind en waar je zelf goed in bent.
Het is namelijk makkelijker over te dragen als je zelf een beetje bedreven bent in wat je de mensen wilt gaan laten doen. Misschien, hebben ze zelf wel wensen, ideeŽn .
Dat zou ik het allereerst met ze doornemen en dan kijken wat mogelijk is.
Succes.
Groeten, Ananda

* Neem een glasplaat een doosje fotopapier (10 x 15 is een leuk formaat). Gooi wat druppels, verschillende kleuren, ecoline op de plaat en druk het fotopapier met de glanzende zijde op de ecoline, laten drogen. Als het droog is vlak laten liggen met een gewicht erboven op.
Stickers met letters gefeliciteerd ofzo) erop plakken en je hebt leuke kaarten die je zelfs op een soort markt zou kunnen verkopen.
* In de winter kun je vetbollen maken, hard vet smelten vogelzaad erin doen en in een plastic beker doen touwtje erin, laten stollen en je hebt iets voor de vogelvoedering.
* Koop ongebrande pinda's en rijg ze aan een draad en hang ze in de bomen. Je kunt ook een soort bloemstukje maken met verschillende vogelvoederproducten erop, staat leuk en niet moeilijk te maken. Bakje of schaaltje heb je nodig, oase erin met krammetjes kun je de verschillende dingen vastzetten.
* Voor weinig geld koop je tegenwoordig kant en klare schilderdoeken, laat ze eens schilderen op muziek.
* Bedenk samen een verhaal, verdeel het over een aantal mensen, laat ze een tekening maken bij een stuk van het verhaal en bindt het tot een boek.
ik hoop dat je hier wat mee kunt
succes Betsie

Een paar ideeŽn om te doen:
- Schilderen: laat ze elkaar, zichzelf of een schilderij naschilderen of zelf iets bedenken.
- Laat ze zelf een (bord)spel bedenken en maken, met allemaal vragen/opdrachten en speel het daarna
- Laat ze zelf een gerecht koken en daarna opeten. Dit kan een lekkere ovenschotel zijn, maar je kunt ook van groente poppetjes enzo maken.
- Verdeel ze in groepjes en laat ze foto's van iets maken (natuur, elkaar, dingen) die ze dan in een verslagje plakken
Succes!
Groetjes Merel

Ik ben activiteitenbegeleidster in een zorginstelling voor bejaarden waaronder ook dementerende bejaarden. Op dondermiddag hebben we altijd creamiddag en we maken de leukste dingen.
Misschien een idee voor jou met servetten of papier een schilderij maken. Je hebt hiervoor nodig een schilderdoek je kunt zelf beslissen hoe groot, kleine schilderijtjes zijn vaak ook heel leuk. Dan allerlei servetten of dat speciale papier wat je op de zelfde manier kunt verwerken als de servetten, en de servetten lijm en wat verf, evt.peurschuim
Ik begin altijd met het schilderen van het doek, dit is praktisch voor iedereen wel te doen. Als het doek droogt zoeken de cliŽnten de servetten/papier uit die ze voor het schilderij willen gebruiken. Als het doek helemaal droog is beginnen met de servetten/papier er op te plakken. Is het schilderij helemaal naar wens kun je er eventueel nog een lijst omheen maken doormiddel van peurschuim (dit wordt in de bouw gebruikt voor isolatie) dit werkje kan je beter niet aan de cliŽnten overlaten maar eventueel samen met ze doen, dan zodra deze rand droog is kun je het nog een kleurtje geven.
Als laatste er nog een leuk lint aan maken zodat het schilderij opgehangen kan worden.
Veel succes.
Marianne Quispel

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop