Afscheid groep 8 (school)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 152
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Mijn zoon neemt dit jaar afscheid van de basisschool, graag zou ik iets blijvends maken met de kinderen uit groep 8. Vorig jaar hebben ze al een tafel van mozaiek met foto's gemaakt. En de keer daarvoor hebben ze een collage gemaakt van de afscheid nemende kids. Het is een nieuwe school dus er zijn ook niet zo heel veel kinderen van groep 8.
Ik hoop dat iemand een origineel idee heeft om bij de school wat achter te laten van deze groep 8.
Alvast bedankt.
Groetjes Sandra


Ik had nog een leuke tip voor je. Is het leuk om met die paar kinderen een high tea te organiseren, en de leerkrachten uitnodigen die ze al die schooljaren hebben gehad.
Bij ons op de basisschool is dat toen goed ontvangen. Dus lekkere smaakjesthee / ijsthee, cupcakes versieren, of gewoon van plaatjes cake, Petit four maken, sandwiches met kaas/ tomaat/ komkommer, smeerworst met augurk. Chocolade fondue met fruit, koekjes, soesjes en spekkies.
Ik hoop dat ik je op een idee heb gebracht.
Succes ermee Gr. Hannie Toonen

Koop een spiegel met een dikke houtenrand.
In die rand kunnen de kinderen dan hun naam graveren.
Karla Coenradi

Je kan goedkope schilderdoekjes kopen en ze daar iets op laten schilderen over wat ze het leukst op school vonden. Deze doekjes hang je met een leuke compositie bij elkaar, bv op een grote plaat triplex, die je eerst in een bijpassende kleur verft.
Succes, Joke

Je kunt met de kinderen van merino wol bloemen vilten. Deze plak je op 1 of meerdere schilderijen die je in een leuke kleur hebt geschilderd. Deze kunnen op school aan de muur komen te hangen. Je hebt gelijk een mooie versiering voor aan de muur. Het is hartstikke leuk om te doen en het resultaat is heel leuk.
Groetjes ingrid

Misschien is het leuk om een groot schilderij te maken waar iedereen zijn linker en rechter voetafdruk op achterlaat, namen erbij van wie de voetafdrukken zijn en als algemene tekst eronder bijv. 'Met grote passen gaan wij richting het voortgezet onderwijs'. Erg leuk om in de school op te hangen als aandenken. Je kunt het ook met handen doen en dan tussen de handen een fotootje van de betreffende persoon plakken. Hierbij zou je als algemene tekst kunnen zetten 'We zwaaien met z'n allen naar onze lieve leerkrachten want het voortgezet onderwijs zit op ons te wachten'. Ook leuk als tweeluik!
Ik hoop dat je er iets aan hebt. Succes ermee.
Groetjes Tineke

Misschien is een luchtballon een goed idee: ballon bekleven met papier, touwtjes eraan, een mandje en alle gezichtjes (foto's) net over de rand van het mandje heen kijkend.
Betty de rijcke

Een dienblad met hun foto erop en een persoonlijke tekst
J Witpaard

Er is zoveel mogelijk en bij knutselidee.nl staan leuke vouwwerkjes die niet echt moeilijk zijn, maak daar een collage van.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Maak een 'schilderij' van: handafdruk/voetafdruk in verschillende kleuren verf op canvas. Zet er wel de namen van de kinderen bij. Als je veel kleuren gebruikt, wordt het een vrolijk geheel.
Misschien kan je ook nog een afdruk plaatsen ( bv. in het midden ) van de leerkracht
Gr en succes
Corrie van der Steen

Toen mijn kinderen afscheid namen van de basisschool heeft mijn oudste zoon met de klas (waren 15 leerlingen) een oude houten stoel gepimpt voor de meester. Met verf op waterbasis eerst geschilderd en daarna afgelakt met een transparante lak. De meester gebruikt de stoel elke dag!
De tweede zoon heeft met zijn klas nagedacht wat de hobby's waren van de meester. Een van zijn grote hobby's is mountainbiken. Ze hebben toen een oude fietshelm gekocht bij de kringloopwinkel, deze goud gespoten en met een watervaste stift alle namen erop gezet. Misschien kun je nadenken in de richting van de hobby's van de leerkracht en hiermee iets doen. Deze helm hangt nu ook nog in de klas van de leerkracht.
Gr. Jeannie

Wat bij ons op school is gedaan: hinkelhokken of twister op het schoolplein schilderen met betonverf (voor twister: ook draaischijf maken), soort kamerscherm met silhouetten van de leerlingen, als er een boom op het plein staat: boombank timmeren.
gr. Ans

Een mooie spiegel voor in de gang is ook leuk. Met een soldeerbout alle namen erin branden en dan aflakken.
succes en de groetjes van Dineke

Als je willekeurige basisscholen binnenstapt doe je heel veel ideeŽn op!
Daar hangen/liggen/staan alle afscheidscadeautjes van de groepen 8.
Wat ik me zo nog kan herinneren:
- Een spiegel met de namen/pasfoto's/vingerafdrukken/handjes op de lijst of langs de randen met glasverf
- Een vliegtuig met als raampje de pasfoto van de kinderen
- Een dienblad met een verkleind passe-partout van kinderhoofdjes en namen er op
- Een kapstok versierd met de namen
- Versierde tegeltjes buiten op de muur plakken
- Neusafdrukken maken van gips met de namen er onder voor aan de muur.
Op internet vond ik:
Een gegraveerde schoolbel.
Boompje planten.
Versierde bank voor op het schoolplein.
Het is wel een leuk onderwerp!
Met hartelijke groeten, Cecile Meekes

Wat mij erg leuk lijkt is op een dienblad een foto van de klas plakken en de namen van de leerlingen erbij schrijven. Daarnaast is het dan ook leuk om mokken te beschilderen, die er dan bij gegeven worden. Hier heeft het team nog jaren
plezier van.
Groetjes Sandra

Bij ons op school hebben ze twee jaar terug een bank gegeven (buitenbank) met daarin de namen van de kinderen erin gebrand. Die bewuste groep bestond uit 14 kinderen. Ze hebben zelf allemaal hun naam mogen branden met een klein tekeningetje erbij. De meesters en juffen zitten in de pauzes er op. Ook een boompje met daar bij een bordje met de naam van de kinderen erbij is leuk om te geven.
Groetjes,
Marianne van Zuuk

Een keukenschort/T-shirt o.i.d.laten bedrukken met alle foto's van de kinderen of ze er zelf op laten schrijven met textielstiften.
Carola

Bij mij vroeger op school hebben we als afscheid, en ook om toch iets achter te laten op school van onze klas, gevraagd aan de directeur of we een muur met graffiti mochten spuiten. Aangezien dat dan ook mocht staat er nu op de speelplaats van mijn vroegere school een mooie graffiti muur.
Groetjes Rani

Bij ons op school hebben de kinderen vorig jaar een bankje gemaakt, nou ja ik denk dat een paar handige vaders het bankje hadden gemaakt en de kinderen hadden allemaal hun naam in het bankje gekrast en de bank voorzien van een likje verf, erg leuk!
Ilse

Bij verschillende bedrijven verkopen ze placemats en dienbladen waar je foto's in kunt schuiven. Zijn niet duur en te hergebruiken. Als je van alle groep-8-ers een foto inzamelt waar ze op staan, desnoods op school gemaakt bij iets van de school waar ze een goede herinnering aan hebben, kun je die in de foto-vakken schuiven. Zo heeft de school er wat aan, kunnen de leerkrachten de dienbladen etc. gebruiken voor vergaderingen enz. en kost het voor de kinderen en ouders niet heel erg veel om gezamenlijk een afscheidscadeau te geven.
Veel succes ermee en veel plezier deze laatste periode van dit schooljaar!
groetjes,
Annemieke Bakker

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop