Afscheid van de meester of juf

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 072
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zou het ook heel erg leuk vinden als er ideeŽn op "speciale gelegenheden" zouden komen onder de titel "Afscheid juf of meester". Dit kan zijn dat er een leerkracht weg gaat van school of een idee voor ouders met kinderen die van klas veranderen.
Het is namelijk iedere keer weer erg moeilijk een passend cadeau te bedenken. Het liefst willen de leerkrachten een zelfgemaakt cadeau en geen pasklaar gekocht afscheidscadeau. Daarom dit oproepje om ideeŽn hiervoor in te sturen. Zo aan het eind van het schooljaar is dat misschien wel een goede start.
Met hartelijke groetjes Carin gerritsen.


Hoi ik heb al verschillende dingen gemaakt voor de juf van de klas.
Meestal had ik 1 euro per kind opgehaald en namens de hele klas een of een paar cadeaus gemaakt.
* 1e keer had ik een dienblad gekocht en (net als bij de servetten techniek) er een klassenfoto op gemaakt en er omheen had ik met verschillende kleuren merkstiften alle kindernamen geschreven. voor op het dienblad had ik 2 theekopjes gekocht en er alle kindernamen in gegraveerd, een paar theezakjes erbij en klaar.
* ook al eens een grote bloemenvaas gegraveerd met alle kindernamen
* ook al eens in een grote theedoos de kindernamen gebrand/gegraveerd
* dit keer heb ik alleen namens mijn dochter een cadeau gemaakt; ik heb een pennensetje gekocht en met de (glas)graveerpen 2003-2004 bedankt juf .... en de naam van mijn dochter erbij in het plastic omhulsel gegraveerd. Op de pen zelf heb ik de naam van de juf gezet.
Zoals je leest kun je overal iets in graveren en het is een groot succes
Ingrid Florijn

Ik ben zelf juf en heb al verschillende keren placemats gemaakt met een groep leerlingen. Op A3 formaat maakten we een collage van foto's en tekeningen of teksten. Daarna lamineren, evt. bij de kantoorboekhandel. Een blijvend cadeau dat steeds gebruikt kan worden bij het eten of als bureaubladonderlegger.
Groeten van Wilma

Een waxinelichtje meerdere keren inknippen tot de bodem, dit plat slaan en een papiertje op de bodem plakken met een tekening of wens. Lintje eraan en de juf of meester heeft een mooie medaille.
of
Met porselein verf een schoongewassen bordje/papschaaltje verven. Oven op 160 C.
Laat het bordje na het schilderen drogen 15-30 minuten.
Oven moet minimaal 30 minuten voorverwarmt zijn.
Bak het bordje 30 minuten in de oven en daarna 60 minuten afkoelen in de oven.
Nog een keer afwassen en het is klaar voor gebruik maar mag niet in de afwasmachine.
Irma Vissers

Wij hebben net afscheid genomen van een paar collega's en dit werd hen aangeboden:
- Witte zakdoek, voor elke collega 1, waarop je met textielstift of een andere techniek een motto zet, die met de afscheidnemende persoon te maken heeft.
- Kant en klare mokken aanschaffen, elke collega hier op laten schilderen met porseleinverf.
- Foto's verzamelen van de klas en/ of school en die in een album aanbieden.
- Elk kind een gekleurd A-4tje geven met zichtmap er om heen en vragen of ze er iets persoonlijks op willen schrijven/ tekenen. Dit verzamelen en in een map aanbieden.
- Een mand met spulletjes voor het bad, waarbij de naam van die persoon in verwerkt is, op bijv. de handdoeken geborduurd.
- Een magnetisch memobord kopen en crincklemateriaal (ik weet niet precies hoe je dit spelt). Je maakt dan een tekening, bijv. van jezelf en dit wordt later in de oven gedaan. Het materiaal is dan gekrompen tot een paar centimeter. Koop magnetisch tape en plak het er achter. Klaar zijn je persoonlijke magneetjes.
Succes verzekerd!
Groetjes van Elles

Wij hebben de afscheidnemende leidsters van de bijbelclub een kookschort gegeven met daarop de handen (omgetrokken met textielstiften) van de kinderen. Zet hun naam erin en/of laat het nog versieren met kralen of glittertextielverf. (we hebben ongeveer 20 kinderen en het is wel passen en meten) misschien kun je er nog ovenwanten of pannenlappen met de namen bijdoen...
Een tafellaken geeft natuurlijk meer ruimte voor namen en misschien een (kleine tekening) van elk kind erbij.
Succes!
Wilma D.

De leerkracht heeft waarschijnlijk vele vriendenboekjes ingevuld maar nu bij het afscheid krijgt hij/zij er zelf een met foto's en tekeningen van de kinderen
IrŤne Schols

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop