AllergieŽn thema

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 185-1
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zit nu in mijn laatste jaar Gezondheid- en welzijnswetenschappen en ik volg stage in het 3de kleuterklas. Ik moet een activiteit, knutselwerkje maken met de kleuters met de thema 'AllergieŽn'. Wie heeft er toevallig een idee van een knutselwerkje, want ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken. Alvast bedankt
Saloua Equarqoune


Zelf heb ik last van een appel allergie. Als ik een appel eet dan krijg ik daarna erg buikpijn en last van mijn darmen. Je zou met de kleuters een appel kunnen tekenen ( of een kleurplaat van een appel op internet zoeken en uitprinten) deze kunnen ze inkleuren. Neem ook een plaatje van iemand met buikpijn, deze kleuren ze ook in. Plak de 2 plaatjes met een touwtje aan elkaar zodat je een soort 'gevolg' kwestie hebt. Dit kun je ook met andere allergie-en doen.
Groetjes van Sylvia Scharp.

Leg de kinderen eerst uit wat allergie eigenlijk is in eenvoudige Jip en Janneke taal en laat de kinderen dan foto's en plaatjes uit tijdschriften knippen die ermee te maken hebben. Laat ze dit op plakken op een groot vel papier en of laat ze kleuren en of verven. Of maak zelf een kwartet met Jip en Janneke achtige figuurtjes en speel het met de kinderen. En praat er dan spelenderwijs over . Succes ermee.
Groetjes Judith.

Ik zou een grote neus knutselen met een rood puntje en wat gras eronder ;-)
Erica Joosten

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje


Andere leuke knutselwerkjes