Paverpol beeldje verven

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 175
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zou graag mijn witte licht vergeelde textiel paverpol werkstuk willen verven en bruin bronsachtig maken. Wat voor soort verf moet ik daarvoor gebruiken? Hoe pak ik dit het beste aan?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen?
Mvg, M. Van der spek


Textiel kan goed gekleurd woden met gewone thee zo sterk maken als de kleur moet worden eerst op een proef lapje.
Groeten, Margriet

Ik gebruikt Powertext en ze hebben daar verschillende kleuren zoals brons. Je kan daar gewoon je werk mee schilderen. Afbruchen met goud.
Zie voorbeeld foto onderaan
mvg
Staes Micheline

Als ik jouw was zou ik je paverpol werkstuk eerst helemaal zwart verven. Als je n.l. een paverpolbeeld maakt met witte paverpol waaraan zwarte poederkleurstof is toegevoegd, wordt het beeld, na droging, ook helemaal zwart.
Na droging kun je eerst met bruine (Paverpol) verf met een grote kwast in een tamponeer en luchtige veeg techniek vooral boven liggende delen van het beeld bruin verven. Daarna met goud/bronskleur nog luchtiger er overheen. Ik doe mijn verf altijd in een klein dotje op ene stukje alumminiumfolie. doop licht de kwast erin en tamponeer dan eerst het teveel ernaast op het folie eraf. Dus werk met een bijna droge kwast. Resultaat is bijna echt brons! Gewoon even expirimenteren. Mislukt een stuk? Geen nood, gewoon weer zwart verven en opnieuw beginnen! Neem wel verf die tegen buitenomstandigheden kan als je beeldje buiten staat.
Succes!
hrtgr,
Thea



Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop