Bellenblaas maken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 031
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zoek nog een goed recept om bellenblaas te maken.

Bellenblaas: 1 kop afwasmiddel, 8 koppen lauw of warm water en 3 theelepels met glycerine (te koop bij drogisterijen) en alles goed door elkaar doen. De glycerine (Zie ook onderin de waarschuwing) zorgt ervoor dat de bellenblaas wat elastischer wordt. Dit recept kun je ook gebruiken voor enorme bellen waar je zelf in kunt staan want daar komt het vandaan. De oplossing werkt het beste als de oplossing een dag nadat hij gemaakt is pas gebruikt wordt. Wanneer je in een erg droge ruimte of in erg droog weer wel spelen, of wanneer je bellen te zwaar lijken en snel naar de grond dalen, voeg langzaam water bij de mix net zo lang tot je de beste mix gevonden hebt. Bij elk beetje water dus wel even uitproberen.
Veel succes ermee.
Kim.

Goede bellenblaas maak je van afwasmiddel van de wibra de groene met andere lukt het mij niet.
Hetty/hesp

Ik maak het van Dreft, goedkope shampoo en wat water. De verhoudingen zijn ong. 1 deel Dreft op 2 delen shampoo en dan iets verdunnen met water.
Veel succes ermee.
Ella

Het recept voor hele grote bellen: Maak van een goed afwasmiddel een geconcentreerd sopje, dit kun je nog verdikken met aangemaakt stijfsel. De grote bellen maak je met een rond ijzerdraad waarin je voorzichtig blaast.
Succes ermee!
Marita Haffmans

Bellenblaas: water met een scheutje Dreft en wat suiker toevoegen.
Groeten,
Melanie

Hele grote bellen kun je maken door twee touwen te nemen die je vast knoopt met de uiteinden aan twee stokken. De stokken dienen als handvat. Het bovenste touw is gewoon strak het onderste hangt slapper zodat je als het ware een lus krijgt. Deze touwen haal je door een bak met sop (b.v. een afgedankte douchebak) en al lopende kun je zo de grootste bellen maken.
Succes!
Corien

WAARSCHUWING:
Bij het gebruik van glycerine is het mogelijk dat er vlekken in de kleding komen. Deze vlekken komen pas tevoorschijn na het wassen en gaan er niet (of heel moeilijk) uit. Deze glycerine zit namelijk ook in de kant- en klare bellenblaas die je koopt bij onder andere de Action, Zeeman, Hema en Kruidvat. Op deze potjes staat ook de waarschuwing van de vlekken, maar wie leest dat? Dus wil je vlekken voorkomen in de kleding kijk dan uit voor kant- en klare bellenblaas in potjes en als je het zelf maakt gebruik dan geen glycerine in de samenstelling.

Hoe vind je dit werkje?
Leuk - of - Meuk


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes