Thema beroepen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 120
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik werk op een kinderdagverblijf voornamelijk bso 4 tot 13 jaar, maar ook met kids van 0 tot 4 jaar), we gaan het binnenkort hebben over het thema beroepen en nu ben ik op zoek naar leuke activiteiten die hier mee te maken, denk b.v. aan knutselactiviteiten of spelletjes maar titels van boeken, liedjes of eventuele links naar sites met bovengenoemde is ook van harte welkom.
Heel erg bedankt alvast
Groetjes vienna faasse


Bij de politie kan je leuke informatiemappen/stickers aanvragen. Een politieagent spreekt altijd erg aan, misschien kan je zelfs vragen of er een (bekende/ouder) agent op bezoek komt om over zijn werk te vertellen.
Ditzelfde geldt ook voor de brandweer.
Corrie

Nodig mensen uit die over hun beroep komen vertellen en evt gereedschap meebrengen en laten zien wat ze zoal doen of maken. Erg interessant is bv. een imker, spinster, kantklossen, hoefsmid of ga op bezoek bij de brandweer, politie, ziekenhuis.
Bij de themapagina vind je nog meer beroepen.
Succes
Jan Dekkers

Als stagiaire in groep 3 heb ik ook te maken gehad met dit thema. Ik heb helaas niet meer de internetsites van de plaatjes die ik toentertijd gevonden heb. Wel kan ik deze plaatjes meesturen in dit bericht. Hopelijk heb je er iets aan! (Kijk bij de nieuwe items op de website)
Groeten van Pauline

Patatboer: Maak een patatzak met patat erin van papier.
Metselaar: Maak van kartonnendozen (allemaal ongeveer dezelfde maat) een steen, en maak van diverse stenen een muurtje.
gr.Josette

Je kunt met beroepen er een memories van maken (wat de kinderen zelf in kleuren), want dan is het leuk voor ze en ze leren de beroepen.
Anders kun je ook met de kinderen over praten wat hun ouders doen en dan kijken of ze het beroep kennen en het op hun eigen manier uit te leggen( zo snappen de kinderen het misschien beter ).
Hopelijk heb je hier wat aan.
Village de Montmarsis

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes