Beton uit mallen halen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 014
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie weet een oplossing om beton uit plastic mallen te krijgen.

voor het in gieten van beton in kunstof en het daarna weer verwijderen heb je speciale bekistingen olie voor dat spul maak je aan met water en smeer het dan op of in de mal en daarna is het gemakkelijk te verwijderen dat kun je krijgen in bouwmarkt of kijk in de buurt waar ze aan het beton storten zijn daar gebruiken ze ook dat spul
w.v.benten


Christine
Over de Mallen vroeg ik mij af of ze al geprobeerd had die te bekleden met plastic of zilverpapier of insmeren met vet. Vooral dat laatste lijkt me i.v.m. ongewilde afdrukken en kreukeltjes de moeite van het proberen waard.


Zelf heb ik ook beton gegoten in de plastic mallen, en spuit ze eerst in met bakblik-invetspray van Baukje. Wel even met een stukje keukenpapier nawrijven tot in de hoekjes. Wat ook een leuk effect geeft, b.v. bij zonnetjes-vormen, is om wat acrylverf te mengen door het gips- of betonmengsel. Je kan kort mengen (marmeren) of de kleur helemaal doorroeren tot een egale massa.
Groeten van Yvonne Zwart


Beton heeft, wat hechting betreft, een enorme hekel aan siliconen, een busje siliconenspray zou hier wonderen kunnen doen
Jan Bonthuis


Antwoord voor Anneke wat betreft het storten van beton in haar mallen voor gips. Gewoon de mal met wat olie inwrijven (net als bij het bakken van cake), of desnoods bekleden met huishoudfolie, mocht je dan op je figuur wat naadjes zien dan kan je die zo een beetje gladschuren met fijn schuurpapier.
Groeten van Harma.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop