Bierdopjes (kroonkurken)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 169
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb heel veel bier dopjes. Wat kan ik ervan maken?
Niels ten Dolle


Je kunt als je veel bierdopjes hebt er gaatjes in boren in het midden.
Dan een touw pakken, een knoop inleggen, bierdopje eraan rijgen, en na een paar centimeter weer een knoop, weer een bierdopje, enz.
Als je zo een touwtje van zon 40 cm hebt die dan 5 ofzo maken, en die langs elkaar tegen de muur aan hangen, is een heel leuk effect.
Xx Amber

Wat dacht je van een vliegen gordijn! In het midden een gaatje boren en dan aan een draad rijgen. Net zo hoog en lang je voor je deur nodig hebt.
Corine de Ruiter

Ik heb een keer gezien dat er een vliegengordijn van gemaakt was.
Gaatjes boren en draad er door rijgen.
Wat voor jou?
Corrie van der Steen

Je kunt er een gaatje in boren en een stel aan een stuk ijzerdraad rijgen, maak er een handvat aan en je hebt een muziekinstrument.
Scholen willen ze soms ook hebben, je kunt er leuke wielen en autolampen van maken als je een auto knutselt. Ogen voor een mannetje/vrouwtje.
Als je gips giet kun je, als de gips wat steviger wordt de doppen erin drukken, vaak wel van tevoren een schets maken, leuk als je verschillende kleuren doppen hebt.
Je kunt ze ook gebruiken om in klei voor mooie kartelranden.
Groeten Betsie

Je kunt er een muziekinstrument van maken zo op een stokje met spijkers door dat is altijd leuk.
Groetjes Anaļskee

Je zou van die bier doppen een mooi muziek instrument kunnen maken. Sla met een spijker gaatjes in de doppen en rijg er een ijzer draad door heen. Niet helemaal vol laat een stukje open voor je hand.
Knoop het geheel dicht.
En zie je heb een rammellaar.
Dit kan ook op een stok maak de gaten wat groter en doe er een kleine spijker er door heen en spijker dit op een stok ongeveer net zo dik als een bezem steel.
veel plezier er mee
groetjes van karin janssen

Je kan er hele leuke rammelinstrumentjes van maken. Maak in het midden van de doppen een gat. Buig een stukje ijzerdraad in een half rondje (diameten ongeveer 10 cm), rijg hier de doppen aan (niet teveel dat ze strak tegen elkaar zitten, niet te weinig, ze moeten elkaar met een beetje rammelen wel kunnen raken). Maak de uiteinden vast aan een houten stokje van ongeveer 10 cm. Je hebt nu hele leuke rammelinstrumenten, vooral leuk om muziek mee te maken als je werkt met kinderen, mensen met een verstandelijke beperking of dementerende mensen.
Groetjes van Laura

Van bierdopjes heb ik vroeger eens een vliegengordijn gemaakt.
Van een waslijn draden maken zolang als ze nodig zijn en de bierdopjes erom heen dicht knijpen als er genoeg zijn aan een lat vast maken[ gaatjes boren en met een knoop vast zetten}.
Het word wel zwaar dus goed vast maken.
Maar was wel leuk.
Groetjes monique

Van bierdopjes kan je een vliegengordijn maken. Gaatjes in het midden maken, evt. verven en met kralen rijgen. Ziet er leuk uit en maakt ook nog eens een leuk geluid.
gr arna

Van bierdopjes kan je leuke kroonkurkrammelaars maken (zie foto's in bijlage!) of een mozaļek in bierdopjes (hier heb ik jammer genoeg geen voorbeeld van).
Zie de foto's op: Kroonkurkrammelaars
Mvg,
Els

Van bierdoppen kun je op een canvasdoek of op karton een kunstwerkje maken, je kunt de bierdoppen dubbel slaan met een hamer en die verwerken in je schilderij. Je kunt bij dat schilderij allerlei materialen gebruiken, verf natuurlijk maar ook stof en papier. De doppen zet je vast met een goede lijm of een lijmpistool.
succes, GeeJee.

Je kan er hele leuke muziekinstrumenten mee maken;
- zaag een 20 cm. af van een houten lat of een oude bezemsteel
- je kan deze mooi schilderen
- daarna klop je met een hamer en een nagel in 12 dopjes een gaatje in het midden
- per 4 hang je ze samen op het houten stokje met een nagel
- als je nu tikt met het instrument in je andere hand heb je een mooi geluid.
En een andere:
- klop in een 20-tal dopjes een gaatje in het midden
- rijg ze aan een ijzeren draad
- bevestig de ijzeren draad langs beide kanten aan een houten stokje (plooi de draad wel in een halve cirkel)
- nu heb je een zelfgemaakte versie van de ‘belletjes’
veel plezier ermee,
Kristel Van Linden

Mijn antwoord is: een druiventros.
knip van groen vilt een wijnblad, de maat moet zo zijn dat er 13 bierdopjes oppassen in de volgorde als volgt.
onderaan beginnen:
1x1
1x2
1x3
1x4
1x3
knip nu nog een takje en bevestig dat boven aan de tros.
Natuurlijk eerst de bierdopjes bekleden met paars/blauw stof. Knip een rondje 1 cm groter dan het bierdopje, rijg een draadje op een halve cm van de rand. Trek dit strak aan en zet het goed vast om het bierdopje. Lijm nu de dopjes op het blad.
succes
gr Mien van Hout

Veel bierdopjes,maak er een leuk schilderij van.
Of spijker ze op z'n kop, dan kun je de schoenen er mee afvegen.
Groetjes
Dymphy

Sla elke dop plat met een hamer, maak er een gat in het midden van de dop. Zoek een stuk binddraad en maak er een cirkel van. Rijg de platgeslagen doppen aan de draad voor de helft. Het deel dat leeg staat is je houvast. Sla het zachtjes tegen je andere hand en je hebt een tamboerijn, speciaal voor muziek.
Groetjes,
Carmelita

Je kan er bijvoorbeeld een vliegengordijn van maken door ze aan een touw te rijgen.
Je kan ze ook op een plank hout lijmen/schroeven en er een figuur van maken. Voor een verjaardag kun je er dan munten van 50 cent in doen. Dan moet je wel de kartelrandjes naar binnen slaan om de munten vast te houden. Is een leuk cadeau voor bijv. een huwelijks jubileum.
Veel succes, Christina

Ik heb een hartje geknipt van gekleurd karton de bierdopjes bekleed met kerst stofjes, de dopjes op het karton geplakt , de achterkant van het karton met glitters bestrooit en je hebt een leuke hanger voor in de kerstboom! Dit doe ik met mensen die demensie hebben ze kunnen heel goed een rijgdraadje rijgen rond het voorgeknipte rondje, even strak trekken en het zit mooi glad om de dop heen. En ze genieten volop van hun werkstuk. Dit is dus ook heel geschikt voor kinderen.
Bep van Vugt

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop