Iets maken van blik

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 054
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Nu willen we graag een keer iets maken van blik wie heeft er nog ideeŽn?

Ik heb een paar tips:
Verf het blik in een bostint, en maak vervolgens met gewone dasklei er een gezicht op van een trol. De ogen maak je met behulp van glazen poppenoogjes. Wanneer de klei helemaal opgedroogd is kun je het gezicht gaan verven in bostinten. Het blik zelf kun je gebruiken als bewaarblik voor pennen en dergelijke op het bureau.
==
Het tweede is om met behulp van een priem er gaatjes in te slaan op verschillende punten of in een vorm. (Leg wel een stuk hout in het blik om indrukken van het blik te voorkomen.) En verf het blik daarna in een gewenste kleur en als laatste verdeel je nog zilverkleurige glitters over de natte verf heen. Doe er een waxinelichtje of een kleine kaars in het blik en je hebt een leuk windlicht voor de donkere dagen.
Ik hoop dat de vragensteller wat aan mijn ideeŽn heeft.
Groetjes van Margreet van Vliet

Van blik kun je verschillende dingen maken bij ons op school (mijn stageschool) hadden ze voor de kerst gaatjes in het blik gemaakt in vorm van sterren. (dan kun je er een theelichtje in zetten) je kunt er ook een leuk pennenbakje van maken door wasknijpers los te halen (dat je de veer er uit haalt) en dan met de platte kant tegen het blikje om en om plakt, zodat je een mooi golf effect krijgt.
Ik hoop dat je er wat aan hebt, de resultaten zijn leuk om te zien.
mvg, Gemma Jansen.

Je kan ze beplakken of verven.
Ook kan je met vouwblaadjes bv. bootjes of bloemen of iets dergelijks vouwen en die er op plakken.
==
Je kan dan blikje dan gebruiken om potloden in te zetten.
==
Of als bloempot gebruiken.
==
Ook kan je twee blikken aan elkaar maken met een touw, als telefoon (Je weet wel van vroeger).
==
Of je kan een lang touw door de blikken doen, en dan met elke voet of een blik lopen.
==
Ook kan je blikken van verschillende grootte aan elkaar vastmaken, zo heb je een bureauaccessoire voor allerlei spulletjes.
==
Ook moet het mogelijk zijn om met verschillende blikken poppen te maken, maar ik weet niet hoe dat moet.
Daar is misschien in de bibliotheek of op internet iets over te vinden.
==
Als laatste nog een tip, vijl de scherpe randjes er een beetje af voor je met blik gaat werken.
Veel succes
Ellen.

Je kan met blikjes leuke tuin lichtjes maken. Je maakt met een priem allemaal gaatjes in het blik en zet er een waxine lichtje in. Je kan de kinderen er eerst een patroontje op laten tekenen met viltstift. Een ijzerdraadje aan de bovenkant om het op te hangen en klaar is je tuinverlichting.
Succes Sandra

Gaatjes in de blikken kloppen en er een T lichtje van maken.
==
Blikken schilderen om er een ";bollo smito kraam "van te maken.Even het West-Vlaams vertalen;dit is een kermiskraam waar je om ter meest blikken moet omgooien.
==
Loopklossen maken:langs beide kanten maak je een gat,doe er wasdraad door,goed knopen en je hebt loopklossen. (dit zijn omgekeerde plastieken potten met een draad door en daar moet je dan mee stappen.
Als je grotere kinderen hebt kan je wellicht twee blikken op elkaar plaatsen. (nog niet geprobeerd hoor)
==
Blikken schilderen en er een bloempotje van maken.
==
Of een potje voor vaders potloden
==
Pas op blikken randen zijn zeer scherp. Daarom gebruik ik dat niet in een kleuterklas maar groep 4 zal wel 10-11 jarigen zijn veronderstel ik.
groetjes
An

Zorg per kind voor 2 stukken touw van ca. 1,5 m. en 2 lege, schone blikken van ca. 1 liter (dat is waarschijnlijk het blik waar je het over hebt?)
Boor met een priem aan iedere kant van het blik een gaatje, dus tegenover elkaar, ongeveer 2 cm onder de rand, volgens mij maakt boven of onder voor het eindresultaat niet uit....
Steek de uiteinden van het touw van buiten naar binnen door de gaatjes, knoop die uiteinden stevig aan elkaar. Houd in elke hand een touw, zet het blikje op de straat, zet op elk blikje een voet, trek het touw strak en houd het strak en lopen maar! Zere handen? Doe dan een stukje fietsband of oude tuinslang om het touw.
succes ermee! Marjan Pierhagen

Je neemt een schoongemaakt conservenblik, haalt de hele bovenzijde eraf. Vul het met water tot aan de rand en zet het 24 uur in de vriezer. Ondertussen kan je alvast voorbereiden.
Je neemt een stuk papier ter grootte van de hel buitenzijde van het blik. Teken daar iets op d.m.v. puntjes, b.v. een ster. Je plakt dit om het blik met bevroren water. Neem een flinke spijker en hamer en timmer de spijker door alle getekende puntjes. Als je de tekening verwijderd en het ijs eruit laat smelten heb je een hele mooie houder voor een waxinelichtje.
Je moet er echt ijs in het blik laten komen anders is het blik niet stevig genoeg om er gaatjes in te slaan. (het blik zou krom geslagen worden)
Hoop dat ze er iets aan hebben?
Groetjes van Wilma Gardien

Doe alle blikken vol met water en zet ze in de vriezer en laat ze bevriezen.
Laat de kinderen op een strook papier, in de breedte van het blik en op de goede lengte dat het om het blik heen past, met stippen een figuur of bijvoorbeeld hun naam zetten. Je kunt ook met grote lijnen werken en dan om de halve centimeter of minder een stip laten zetten.
De blikken uit de vriezer halen, de strook papier eromheen plakken en met een hamer en een spijker de gaatjes
doorboren. Als alle gaatjes doorgeboord zijn, de strook papier eraf halen en het ijs/ smeltwater eruit gooien, een waxine- lichtje erin en ziedaar.........
G.v.d.Breevaart

Ik heb wel een leuk idee om iets met blik te doen. Het vergt wel wat voorbereiding en veel hulp. Het is dan ook niet bruikbaar voor kleine kinderen.
Uit houten latjes maak je 2 grote panelen met rechtopstaande randjes. Hieraan bevestig je 2 scharniertjes zodat je een doosje hebt.
De blikjes knip je volledig open. Het is vooral leuk met heel kleurige blikjes zoals van cola of limonade. De repen blik die je hebt spijker je met zeer fijne nageltjes vast aan je doosje. Je werkt je zeeeeer trendy handtasje af door er een riem aan te maken van een oude fietsband. Een slotje maak je door het houtje-touwtje systeem.
Tadaa; milieuvriendelijk en super exclusief.
Groetjes
Ann Van den Brouck

Twee blikken mooi versieren, gaatje erin, touwtje erdoor en je hebt een telefoon.
Blikken verven, nummer erop, opstapelen, ballen maken van proppen papier met elastieken erom bijv. en je hebt een ballengooispel.
Vroeger maakten we thuis sierdoosjes van blik en raffia. De deksel en bodem gingen uit een groot blik. De wanden van het blik werden strak met raffia in 1 of meer kleuren omwikkeld. De bodem zullen we wel van karton erin geplakt hebben. De deksel ook van karton kreeg een gat middenin en werd zo ook met raffia omwikkeld. De deksel werd met een paar steken aan het blik vastgemaakt. En klaar was het sierdoosje.
Marga Bolderman

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop